ODTÜ’lü öğrenciler: İstismarcıyı, katili, tecavüzcüyü koruyan hükümeti istemiyoruz!
Çocuk istismarına hayır demek için bir araya gelen ODTÜ öğrencileri, 1 Temmuz 2021’de sona eren İstanbul Sözleşmesi’ni savunmaya çağırdı.

Antalya’nın Finike ilçesinde 7 ve 10 yaşlarındaki iki çocuk istismara uğramasının ardından tutuklanan ebeveynlerin Elmalı Ağır Ceza Mahkemesi tarafından serbest bırakılmasına tepki gösteren Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) öğrencileri, ODTÜ Fizik çimlerinde basın açıklaması gerçekleştirdi. Öğrenciler açıklamada İstanbul Sözleşmesi eylemine de çağrı yaptı.

ODTÜ öğrencileri “İktidar her geçen gün artan şiddete, tacize ve istismara göz yumuyor hatta bunları meşrulaştırmak için elinden geleni ardına koymuyor. Çocuk istismarını aklamak için çocuk yaşta erken ve zorla evlilik teşvik ediliyor, yasada buna dair düzenlemelere gidilmesi teklif ediliyor. Geçtiğimiz haftalarda Meclise cinsel istismarı da içinde barındıracak şekilde görüntü, ses kaydı gibi “somut delil” aranması şartı içeren 4. Yargı paketi getiriliyor. Bu sayede kadınlara, LGBTİ+’lara ve çocuklara yönelik cinsel suçlardan tutuklamalar imkânsız hale getirilmeye çalışılıyor” dedi.

İKTİDAR ÇOCUKLAR YERİNE İSTİSMARCILARI KORUMAYI HEDEFLİYOR!

Öğrenciler, “İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme kararından itibaren, Sözleşme yürürlükteyken devlet çocukları koruma yükümlülüğünü yerine getirmedi. Anayasa’da bile açıkça belirtilmesine rağmen iktidar çocuklar yerine istismarcıları korumayı hedefliyor! Elbette İstanbul Sözleşmesi’nin 1 Temmuz’da yürürlükten kaldırılması durumu söz konusuyken bu gibi uygulamaların sözde ve eylemde sıklaşması bizleri şaşırtmamalı.” diye açıklamasına devam etti.


İSTİSMARCILARI, KATİLLERİ, TECAVÜZCÜLERİ KORUYAN VE CESARETLENDİREN HÜKÜMETİ KABUL ETMİYORUZ!

Açıklamanın devamında ise İstanbul Sözleşmesi’nin önemini vurgulayan öğrenciler, “İstismarcıyı, katilleri, tecavüzcüleri koruyan ve cesaretlendiren hükümeti kabul etmiyoruz! Kaç yaşında evleneceğimize ne giyip ne giyemeyeceğimize ne zaman müzik yapıp yapamayacağımıza, güvenli bir şekilde hayatta kalma hakkımıza dahi karışan iktidara karşı İstanbul Sözleşmesi’ni savunmaya devam edeceğiz!” dediler ve “Her bir çocuğun güvenli bir şekilde yaşaması, eşit bir şekilde eğitim alabilmesi fiziksel ve psikolojik olarak istismardan uzakta bir yaşantı sürebilmesi sağlanana kadar İstanbul Sözleşmesi’ni savunmaya devam edeceğiz!” diye eklediler.

Aynı zamanda, ODTÜ öğrenci toplulukları, 1 Temmuz günü saat 18.30’da Sakarya Caddesi’nde yapılacak olan İstanbul Sözleşmesi eylemine çağrı yaptı.

Fotoğraflar: Evrensel

İlgili haberler
Çocukların istismarı resimlerle anlattığı Elmalı d...

Elmalı davasında 7 ve 10 yaşındaki 2 çocuk uğradıkları cinsel istismarı anlattı, yetmedi resmini çiz...

ODTÜ’de pankart ve dövizler asıldı: İstanbul Sözle...

ODTÜ öğrenci toplulukları: Güvenli bir kampüs ve eşit bir yaşam için ODTÜ’den haykırıyoruz: İstanbul...

ODTÜ Emek Gençliği Sözleşme'den çekilme kararını t...

ODTÜ İİBF Emek Gençliği Fulya Alikoç'un katılımıyla İstanbul Sözleşmesi'ni, Sözleşme'den çekilme kar...