Okul öncesinde kimi okullarda velilerden beslenme getirmeleri isteniyor | Bu hakkın sessiz sedasız ortadan kaldırılmaya çalışılmasını kabul etmiyoruz
Israrlarla kazanılan okul öncesinde ücretsiz yemek hakkı Milli Eğitim Bakanlığından hiçbir açıklama yapılmadan, sessiz sedasız geri alınmaya çalışılıyor.

Çocuğunu okul öncesi eğitime gönderen velilere kimi okullarda beslenme listeleri verilmeye başlandı, çocukların yanlarında beslenme getirmesi istendi.

İstanbul'da Milli Eğitim Vakfı İlkokulunda çocuğunu okul öncesi eğitime başlatacak velilere bütçe olmadığı için beslenme listesi gönderildiği söylendi.

Esenyurt Yusuf Akdaş İlkokulu'nda velilere gönderilen mesajda Milli Eğitim Bakanlığının ücretsiz yemek uygulamasının bu sene sadece deprem bölgesinde geçerli olacağı, bu sebeple velilerin çocukları beslenme çantalarıyla göndermeleri söylendi.

KAZANILMIŞ BU HAKKIN SESSİZ SEDASIZ ORTADAN KALDIRILMAYA ÇALIŞILMASINI KABUL ETMİYORUZ!
Okullarda #1ÖğünÜcretsizSağlıklıYemek her çocuğun hakkı diyerek geçen yıl başlattığımız kampanyanın büyümesinin ardından 2022-2023 eğitim öğretim döneminin ikinci yarısında okul öncesi eğitimde ve taşımalı eğitim kurumlarında bir öğün ücretsiz yemek uygulaması başlamış ve sorunları olmakla birlikte yarım dönem devam etmişti. Kampanyaya emek veren ve sahiplenen tüm kadınların, derneklerin başarısı olan bu uygulamanın tüm okul çağındaki çocukları kapsayacak biçimde genişlemesi konusundaki mücadelemiz bu eğitim öğretim dönemi boyunca devam edecek.
Ancak, ısrarlar sonucu kazanılan bu hak Milli Eğitim Bakanlığından hiçbir açıklama yapılmadan, sessiz sedasız geri alınmaya çalışılıyor. Anaokullarındaki uygulamanın devam etmeyeceğine, velilere beslenme listeleri gönderildiğine ilişkin bilgiler geliyor. Kazanılmış bu hakkın sessiz sedasız ortadan kaldırılmaya çalışılmasını kabul etmiyoruz ve sürecin takipçisi olacağımızı ilan ediyoruz.
Çocukların gelişiminden, korunmasından sorumlu olanlara sesleniyoruz: Çocukların açlığı üzerinden tasarruf sözcüklerini kullanmayı aklınızdan bile geçirmeyin! Ülkenin kaynaklarının kime nasıl ayrıldığını biliyoruz. Patronlara, dini vakıflara, “itibara” kaynak bulunan ülkede, sürekli artan devasa bütçeye sahip Diyanet İşleri Başkanlığı gibi kurumlar var iken çocuklar için kaynak olmadığı, olamayacağına ilişkin söylemleri kabul etmiyoruz.
Çocukların hakkı olanı istiyoruz. Eğitimin her kademesinde, okullarda bir öğün ücretsiz ve sağlıklı yemek her çocuğun hakkı. Mücadelemiz devam ediyor. Birlikte başaracağız.

Fotoğraflar: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Okullarda #1ÖğünÜcretsizSağlıklıYemek her çocuğun...

Eğitimin tüm kademelerinde de bir öğün ücretsiz, sağlıklı yemek hakkını kazanacağız. Çocuklarımızın...

Okullarda 1 öğün ücretsiz sağlıklı yemek talebi ye...

Yazı İşleri Üyemiz ve Emek Partisi Milletvekili Sevda Karaca ile yeni eğitim-öğrenim dönemi öncesi ç...

Okullarda 1 Öğün Ücretsiz Sağlıklı Yemek talebi ye...

Okullarda 1Öğün Ücretsiz Sağlıklı Yemek mücadelesi devam ediyor. EMEP Milletvekili Sevda Karaca: "Ar...