Okul servislerinin skandalları bitmiyor!
Son zamanlarda okul servisleri skandallarla gündemdeyken bir olay da İstanbul’un Pierre Loti İlköğretim Okulu servisinde yaşandı.

İddiaya göre İstanbul’un Pierre Loti İlköğretim Okulu servisinde Ecrin adında bir kız çocuğu unutuldu. Annesi yaşanan olayı çok sonradan öğrendiğini, okul yönetiminin kendisini aramadığını, çocuğun saatlerce araçta korku içinde beklediğini anlattı.

Olayı anlatan anne Figen Şen şunları söyledi:

“Perşembe günü sabahı kızım servis aracına binerek okuluna gitti. Akşam, kızım servisten indiğinde, yüzünün bembeyaz olduğunu fark ettim “Kızım iyi misin ? Ne oldu? diye sorduğumda, aracın hostesi araya girerek “Figen Hanım, akşam sizi arayacağım” dedi ve aracın kapısını bir anda kapatarak kaçarcasına uzaklaştılar. Kızım Ecrin’e dönüp iyi misin dediğimde ise “Anne biliyor musun? Ben bugün okula gitmedim” dedi. Ne yapacağımı şaşırdım. Korktuğumu kızıma belli etmemek için, “Benim kızım okula gitmediyse ne yaptı?” diye sorduğumda ise, cevap olarak “Sosisli, ketçaplı patates yiyip, meyve suyu içtim” dedi.
Hemen kızımı eve gönderip hostesi aradım.
Hostes bana “Ecrin’in serviste uyuduğunu ve onu uyandıramadığını; çok güzel uyuduğu için uyandırmaya kıyamadığını; kollarında romatizma olduğu için okula kadar taşıyamadığını; kendisinin de bunun üzerine Ecrin’in yanına oturup beklediğini; kızımın uyandığında ise onu alıp okula götürdüğünü ve kapıdaki güvenliğin onları içeri almadığını ve servis hosteslerinin, sabah giriş ve akşam çıkış saatlerinde sadece okula girebildiklerini ve bunun için de Ecrin’i büfeye götürüp akşama kadar orada oturup yemek yediklerini oyun oynadıklarını; samimiyetimize ve iyi niyetimize inanarak bana haber vermediğini söyledi.
Hemen telefonu kapatıp Nihat Bey’i aradım ve Ecrin bana bir şeyler anlattı dediğim anda, “Bugün bir tatsızlık oldu, Ecrin serviste uyuyakaldı, ama korkmayın bizim servis şoförlerinden biri buldu” dedi.

SERVİSTE UNUTULDU, SAATLERCE FARK EDİLMEDİ!
Kızının serviste unutulduğunu bu aramadan sonra anladığını dile getiren anne Şen, kızına olayı sorduğunda ise şu cevapları aldığını belirtti:
“Sorduğum sorulara, kızımın verdiği cevaplar şoke etti beni. Kızım serviste uyuyakaldığını; uyandığında ise araçta kimsenin olmadığını; korktuğunu, hostes abla diye bağırmaya başladığını; çok terlediğini; kimsenin cevap vermediğinde ise çok korktuğunu ve ağlamaya başladığını; aracın camına vurmaya başladığını; O anda yoldan geçen ‘kel bir abinin’ onu gördüğünü; o kel abinin cama yaklaşıp, ‘Nefes alabiliyor musun?’ diye sorduğunu ve abiye cevap olarak ise ‘Az alabiliyorum’ dediğini; o kel abinin ‘Arabanın kapısını açabilir misin?’ diye sorduğunu ve ön koltuğa geçip kapıyı açtığını söyledi. O kel abinin elinden tutup, evimizi aradıklarını ama bulamadıklarını, bulamayınca abinin hemen onu servisin yanındaki parka götürüp, oturduklarını anlattı.”

Daha sonra küçük kızın bahsettiği ‘kel abinin’ aracın ön koltuğunda bulunan kutuyu açarak kağıtları karıştırdığını ve kağıtlarda bir numara bulup telefonla aradığını daha sonra ise aracın eski şoförü Şevket diye birinin numarasına ulaştığını ve böylece okulu bulduklarını anlatan çocuğun söylediklerini aktaran anne Şen olayla ilgili okuldan şikayetçi olduklarını ve hukuki süreç başlatacaklarını söyledi.

SERVİS SKANDALLARI BİTMİYOR!
Okul servislerindeki skandalların sadece biri bu. Daha önce de çocukların emanet edildiği okul servisleri birçok farklı olaylarla ailelerin güvenlerini sarsmıştı.
Silahlı çatışmalar, sabıka kaydı olan şoförler ve çocukların serviste unutulmasından dolayı yaşanan ölümlerle gündemden düşmeyen okul servisleri hatırımızda hâlâ. Bazı skandallar ise şöyle;

* İzmir’in Çiğli ilçesinde, okul servisi ile kreşe gönderilen 3 yaşındaki Alperen Şahin, uyuyakaldığı okul servisinde unutulmuş; 9 saat havasız kalarak yaşamını yitirmişti. Olayın ardından servisin şoförü tutuklanmıştı.

*İstanbul’un Ümraniye ilçesindeki bir okulda, öğrenciler kayıt olmak için velileriyle okuldayken servis şirketi çalışanları arasında silahlı çatışma çıkmış; olayda 1 kişi yaşamını yitirmiş 2 kişi de yaralanmıştı. Olaya karışan servisçilerden birinin birçok suçtan sabıkalı olduğu ortaya çıkmıştı.

*Urfa’da öğrenci taşıyan iki ayrı öğrenci servisi firmasının sürücü ve çalışanları arasında çıkan, tabancaların da kullanıldığı kavgada 5 kişi yaralanmıştı.
Birçok denetimsiz korsan servislerin görev yaptığı okullarda daha bu skandallar yaşanacak gibi görünüyor...

İlgili haberler
LCW işçisi kadınlar dertli: Kreş yok, taciz çok

Kadın işçiler yaşadıkları sorunları ve taleplerini dile getirmeye devam ediyor. LCW çalışanı kadınla...

Nerede ücretsiz, nitelikli kamu kreşleri?

Aslında kreş bir haktır. Devlet açmalıdır, denetlemelidir, niteliğini artırmalıdır. Hem bunu yapmıyo...

GÜNÜN RAKAMI: Kazancımızın yüzde 37.1’i kreşe gidi...

Özel kreş ve anaokulu ücretleri can yakıyor. Kadınların kazançlarının büyük kısmı kreşe gidiyor. Kad...