'Okullarda 1 öğün ücretsiz sağlıklı yemek bir an evvel yasalaşsın!'
Kocaeli'de kadınlar, okullarda 1 öğün ücretsiz yemek talebiyle basın açıklaması açıklama yaptı. Kadınlar talebin bir an önce yasalaşmasını istiyor.

Kocaeli Ekmek ve Gül Kadın Dayanışma Derneği üyesi kadınlar Mayıs ayında başlattıkları "Okulda 1 Öğün Ücretsiz Sağlıklı Yemek Her Çocuğun Hakkı" imza kampanyası için İzmit yürüyüş yolunda stant açarak kampanyaya destek çağrısında bulundu. İmza standı genç, yaşlı pek çok kişi tarafından ilgiyle karşılandı. Dernek üyesi kadınlar imza standında basın açıklaması gerçekleştirdi.

Dernek adına açıklamayı okuyan Dernek Başkanı Selda Arslan, “Beslenme hakkı, eğitim hakkının vazgeçilmez bir parçasıdır” diyerek bu hakkın devlet tarafından güvence altına alınması gerektiğini vurguladı.

ÇANKAYA, MERSİN, İZMİT... 'UMUYORUZ Kİ BU ÖRNEKLER ARTSIN'

Arslan “Çocuklarımızın bu hakkının güvencesi Milli Eğitim, Aile ve Sosyal Hizmetler ve Sağlık Bakanlığı başta olmak üzere yerel yönetimlerdir. Geçtiğimiz günlerde Çankaya Belediyesi 3 bin çocuğa, Mersin Büyükşehir Belediyesi ise ücretsiz kurs merkezlerinde ders alan ortaokul öğrencilerine sıcak öğle yemeği dağıtacağını duyurdu. Kocaeli’de ise İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet geçtiğimiz hafta beslenme saati projesine bir pilot okulda başladıklarını duyurdu.  Umut ediyoruz ki bu adımlar tüm yerel yöneticilere örnek olsun” dedi.

BUGÜN MEMLEKETİN VE MECLİSİN EN ÖNEMLİ GÜNDEMİ ÇOCUKLARIMIZIN BESLENME HAKKIDIR

Bir öğün ücretsiz, sağlıklı yemek talebinin soru önergeleri ve kanun teklifleri ile meclis gündemine geldiğini hatırlatan Arslan “Bugün memleketin ve Meclis'in en önemli gündemi çocuklarımızın mahrum bırakıldığı beslenme ve eğitim hakkıdır. 1 Ekim’de Meclis açılacak. Bizler bu talebin bir an evvel yasalaşması için bu sürecin takipçisi olacağız. Buradan da tüm milletvekillerine sesleniyoruz. Kadınların, öğrencilerin, öğretmenlerin ve tüm velilerin sesini duyun” diyerek imza kampanyasına destek çağrısında bulundu.

İlgili haberler
Gülsuyu’ndan veliler: Beslenme koymakta zorlanıyor...

Gülsuyu Gülensu Kadın Dayanışma Derneği ‘Okullarda bir öğün ücretsiz yemek haktır’ kampanyası kapsam...

‘Okullarda 1 Öğün Ücretsiz Sağlıklı Yemek Haktır’...

‘Okullarda 1 Öğün Ücretsiz Sağlıklı Yemek Haktır’ kampanyası devam ediyor. Balçova ve Narlıdere’de i...

Yetersiz beslenmenin sonuçları araştırılsın, MEB o...

Okullarda 1 Öğün Ücretsiz Sağlıklı Yemek Kapanyası Meclis'te: HDP Grup Başkanvekilleri Meral Danış B...