‘Okullarda 1 Öğün Ücretsiz Sağlıklı Yemek Haktır’ kampanyası imza standından notlar
‘Okullarda 1 Öğün Ücretsiz Sağlıklı Yemek Haktır’ kampanyası devam ediyor. Balçova ve Narlıdere’de imza standı açan kadınlar izlenimlerini Ekmek ve Gül’e yazdı.

İzmir’de Bornova Kadın Dayanışma Derneği (BORKAD), Buca Evka1 Kadın Kültür ve Dayanışma Evi Derneği (BEKEV) ve Tüm Öğrenci Velileri Dayanışma Derneği (ÖVDER) İzmir Şubesinin ortak çalışmasıyla yürütülen “Okullarda bir öğün sağlıklı ücretsiz yemek haktır” kampanyası için Balçova ve Narlıdere’de Ekmek ve Gül Grubu ile ÖVDER stant açtı. Gün boyu imza veren velilerle sohbet etme imkanı bulan kadınlar, izlenimlerini Ekmek ve Gül’e yazdı. İşte kadınların notları…

‘ESKİDEN HİÇBİR ŞEY BULAMAZSAK UN KAVURURDUK, ŞİMDİ O DA YOK!’
Bir öğün ücretsiz beslenme hakkı için 15 Eylül’de Balçova’da 22 Eylül’de Narlıdere’de imza stantlarımızı açtık. ÖVDER temsilcileri ve Ekmek ve Gül gruplarından kadınlarla çok verimli bir deneyim paylaştık. Güzel bir ilgi vardı; kaygısı olan insanların çoğu, sorunu ve talebimizi anlatınca imza verdiler. Bir veli “Eskiden hiçbir şey bulamazsak çocuğun beslenme çantasına un kavurur koyardık, şimdi onu da yapamıyoruz çünkü yağ yok” dedi. Ayrıca beslenme sorununun yanında okullarda güvenlik ve temizlik personeli ve hatta temizlik malzemeleri olmadığını söyleyip bu sorunlar için de çalışma yapılmasını talep eden veliler oldu. Bizler de devletin ücretsiz, nitelikli ve herkes için eşit ulaşılabilir eğitim hakkı için sorumluklarını anlattık. ÖVDER’in konuya dair broşürlerini ve Ekmek ve Gül eylül sayısını ilettik. 600’e yakın imza toplarken çoğu destekçi ile birebir sohbet etme şansımız oldu.
Selver KOPAN
‘TALEBİMİZ DE VERDİĞİMİZ EMEK DE ÇOK ÖNEMLİ’
İmza standımızı kurduğumuz ilk anlarda insanların duyarsızlıkları moralimizi çok bozdu. Korkunun ve sindirilmiş olmanın ne kadar etkili olduğunu hissettik. Kadınlar ilgisizce geçip gittiler standın önünden. Pek çok şeyi anlatmaya çalışarak insanları destek vermeye çağırdık. Bu kez imza desteğine geldiler, okul çıkışı çocuğunu alan anneler, ev kadınları ve işçi kadınların ilgisi daha yoğundu.
12-13 yaşındaki bir erkek çocuğunun “Anne imzalama, ya bir şey olursa” demesi üzerine annesi “Hiç de bir şey olmaz, ne olacakmış” diyerek gelip imzalaması oldu. Normalde anneler çocuklarını geri tutmak isterken tersi olmuştu. Verimli geçtiğini düşünüyorum çalışmamızın, katılan arkadaşların emeği çok büyük, kampanyaya emeği geçen herkesi kutluyorum.
Mesude KARA

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
İki çocuğu da Çölyak hastası: Bir simit 12 TL, dev...

İki çocuğu çölyak hastası olan Refiye Güreli, devletin verdiği 160 TL’lik desteğin gıda masraflarını...

Yetersiz beslenmenin sonuçları araştırılsın, MEB o...

Okullarda 1 Öğün Ücretsiz Sağlıklı Yemek Kapanyası Meclis'te: HDP Grup Başkanvekilleri Meral Danış B...

Gülsuyu’ndan veliler: Beslenme koymakta zorlanıyor...

Gülsuyu Gülensu Kadın Dayanışma Derneği ‘Okullarda bir öğün ücretsiz yemek haktır’ kampanyası kapsam...