Okullarda bir öğün sağlıklı yemek haktır, hakkımızı alacağız!
Ormanya gezisinde bir araya geldi Kocaeli’de yaşayan kadınlar okulların açıldığı hafta da ‘Okullarda 1 öğün ücretsiz, sağlıklı yemek her çocuğun haktır’ kampanyası için her türlü çalışmayı yürütecekle

Kocaeli Ekmek ve Gül Kadın Dayanışma Derneği üyesi kadınlar Ormanya gezisinde bir araya geldi. Derneğin mayıs ayında başlattığı “Okullarda 1 öğün ücretsiz, sağlıklı yemek her çocuğun haktır” kampanyası kapsamında sürdürdükleri faaliyetleri de konuşan kadınlar 12 Eylül Pazartesi günü başlayacak okullarda kampanyayı duyurmak üzere neler yapabileceklerini tartıştı.

Dernek Başkanı Selda Arslan “Kampanyamızın ardından Çankaya Belediyesi günde 3000 çocuğa sıcak yemek dağıtımı yapacağını duyurdu. İzmit Belediyesi kampanyamızı duyurmamıza hem de hayata geçirilmesine katkı sunacağının sözünü verdi. Örneğin Körfez’de bir anaokulunda çocuklara yemek dağıtılacağını bugün öğrendik. Demek ki bizler talep ettiğimizde, talebimizi duyurmak için her aracı kullandığımızda sesimizi duymak zorunda kalıyorlar. Beslenme hakkı eğitim hakkının vazgeçilmez bir parçası ve biz bu hakkın tüm devlet okullarında çocuklara sağlanmasını istiyoruz. Çocuklarımızın geleceği için hakkımız olanı alacağız. Talebimiz hayata geçirilene kadar da mücadele etmeyi sürdüreceğiz” diye konuştu.

Kadınlar Ormanya gezisi esnasında masaları dolaşarak imza kampanyalarını duyurarak ve imza topladılar.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Gebze'de meslek örgütlerinden 'Okullarda bir öğün...

Kocaeli Ekmek ve Gül Kadın Dayanışma Derneği 'Okulda 1 öğün ücretsiz sağlıklı yemek her çocuğun hakk...

‘Okullarda 1 öğün, sağlıklı, ücretsiz yemek’ kampa...

Kocaeli Ekmek ve Gül Kadın Dayanışma Derneğinin mayıs ayında başlattığı kampanya boyunca stantlarla,...

‘Her okulda bir öğün ücretsiz, sağlıklı yemek’ tal...

Yerel yöneticilere, en alttan en üste sağlık ve eğitimden sorumlu devlet yetkililerine bu sesi duyur...