Ölümle tehdit edilen Avukat Mehtap Sert: Can güvenliğim yok
Avukat Mehtap Sert, müvekkilinin boşanma aşamasında olduğu Mustafa B. tarafından tehdit edilmesi üzerine suç duyurusunda bulundu.

Avukat Mehtap Sert, boşanma aşamasında olan müvekkilinin eşi tarafından ölümle tehdit edildi. Savcılığa suç duyurusunda bulunan Sert, can güvenliğinin olmadığını söyledi. 

Avukat Mehtap Sert, İskenderun’da boşanma aşamasında olan müvekkili Funda B.’nin eşi Mustafa B. tarafından ölümle tehdit edildi. Avukat Sert, bunun üzerine dün başvurduğu İskenderun 1'inci Aile Mahkemesi, Mustafa B. hakkında uzaklaştırma kararı verdi. Sert, bugün tehdit edilmesi nedeniyle İskenderun Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Bunun üzerine soruşturma başlatıldı.

TEHDİT MESAJLARI

Sert, “kasten öldürme” suçundan tutuklu bulunan Mustafa B.’nin İnfaz Yasası’ndan cezaevinden tahliye edildiğini söyledi. Sert, Mustafa B.’nin kendisine “Avukat, benden ve benim karım ile olan davamdan uzak dur. Elini ayağını bu işten çek git. Kendi çoluk çocuğuna bak. Yanlış ata oynama benden vazgeç sana bu son uyarım” şeklinde tehdit mesajı attığını söyledi.

Son bir aydır tehditleri sürdüğü için Mustafa B. hakkında şikayetçi olduğunu belirten Sert, can güvenliğinin olmadığı kaydetti.

Mustafa B., daha sonra Avukat Sert’in bürosuna gelerek, tehditlerde bulundu. Olaya tanıklık eden Avukat Nevzat Ercan, Mustafa B.’nin “Kadın hareketinin senin arkadan olması seni kurtarmaz. Bilmediğin şeyler var, uzak dur bu dosyadan” tehditlerinde bulunduğunu aktardı. Ercan, “Sürekli olarak Avukat Mehtap Sert’i telefonla arayarak tehditler savuruyordu. Şu anda hem uzaklaştırma kararı aldırdık hem de suç duyurusunda bulunduk. İnfaz Yasası’yla dışarıya salıverilen bu kişilerin; tehditleri bize kaygılandırıyor. Şahsın cezalandırılmasını istiyoruz” dedi.

Kaynak: MA


İlgili haberler
Tehdit edilen ve tecavüze uğrayan kadın suç duyuru...

Mersin’de yaşayan N.P, eski erkek arkadaşının gizlice çektiği görüntüleriyle şantaj yaparak kendisin...

Van’da eşini bıçaklayan erkek yakalandı, bıçaklana...

Pazar günü Van Dursun Odabaş Tıp Merkezine getirilen 27 yaşındaki Filiz Karagülle eşi tarafından bıç...

Ölümle tehdit edilen kadına bir de emniyette azar!

Adana’da yaşayan Şeyma K., Kenan K. adlı erkek tarafından ölümle tehdit ediliyor. Polise başvuran an...