‘Onurlu, ahlaklı kadın bir sene beklemez’ diyen Özlem Zengin’e tepki
Çıplak arama iddialarına ‘Onurlu, ahlaklı kadın bir sene beklemez. Bu kurgusal bir harekettir’ diye yanıt veren AKP’li Özlem Zengin’e tepki yağdı.

Meclis Genel Kurulu’nda çıplak arama tartışması sırasında AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin'in sarfettiği sözlere tepki yağdı. AKP'li Özlem Zengin Uşak’taki çıplak arama iddialarını reddetti, suç duyurularının hatırlatılması üzerine, “Onurlu kadın, ahlaklı kadın bir sene beklemez. Bu, kurgusal bir harekettir” dedi.

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş bu sözleri talihsiz bulduğunu belirterek, “Ben kadınların "iffetli kadın" ve "onurlu kadın" diye ayrılmasını asla kabul etmiyorum. Her kadın onurludur, her kadın iffetlidir, iffet bana sana göre değişmez, bunu reddediyorum” dedi. CHP eski Genel Başkan Yardımcısı ve 26. Dönem İzmir Milletvekili Zeynep Altıok Akatlı da “Onurlu ve ahlaklı bir kadın siyasetçi bu sözleri söylemez!" diyerek Zengin'e tepki gösterdi.

NE OLDU?

Cezaevlerindeki çıplak arama yine Meclis Genel Kurulunda tartışma konusu oldu. HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, tutuklanan Hakkari Belediye Eşbaşkanı Dilek Hatipoğlu’nun çıplak aramaya maruz kaldığını ve darp edildiğini anlattı. Beştaş bu uygulamanın sona ermesini, buna imkan tanıyan yönetmeliğin iptalini istedi.

Kanun görüşmeleri sırasında söz alan HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu da bu uygulamaya maruz kalan kişilerle ilgili örnekleri hatırlattı, AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin’den özür beklediğini söyledi.

Uşak'taki çıplak arama iddialarının gerçek olmadığını söyleyen Zengin, suç duyurularının yapıldığının hatırlatılması üzerine, “Suç duyurusu olaydan hemen sonra olur, bir kadını çıplak arayacaksın, bu kadın buna eğer maruz kalıyorsa dakikasında bundan rahatsızlığını beyan eder, bir sene beklemez. Onurlu kadın, ahlaklı kadın bir sene beklemez. Bu, kurgusal bir harekettir ve biliyoruz ki size bir 'Aferin' geldi. Hapisteki bu çıplaklıkla alakalı mevzuyu başlatan FETÖ'cü kadınlara bekledikleri yerden bir takdirname geldi” dedi.

YİNE 'FETÖCÜ' SUÇLAMASI

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş Zengin’in sözlerine hak ve hukuk meselesinde ayrım olamayacağını belirterek itiraz etti, “FETÖ'cü” suçlamasını reddetti. Beştaş, "Onurlu kadın, iffetli kadın bir yıl beklemez" sözünü çok talihsiz buluyorum” derken Zengin, “Aynen söylüyorum” karşılığını verdi. Beştaş bunun üzerine, “Ben kadınların "iffetli kadın" ve "onurlu kadın" diye ayrılmasını asla kabul etmiyorum. Her kadın onurludur, her kadın iffetlidir, iffet bana sana göre değişmez, bunu reddediyorum” dedi.

İsmi üzerinden kampanya yürütüldüğünü ileri süren Zengin “Buradan ilan ediyorum, benim adımı ağzına almasın; gitsin kendi FETÖ'cü arkadaşlarının adını ağzına alsın, FETÖ'cü adamlarla uğraşsın. Seni FETÖ'cü seni!” dedi.

'ONURLU VE AHLAKLI BİR KADIN SİYASETÇİ BU SÖZLERİ SÖYLEMEZ'

CHP eski Genel Başkan Yardımcısı ve 26. Dönem İzmir Milletvekili Zeynep Altıok Akatlı, “Onurlu ve ahlaklı bir "kadın siyasetçi" bu sözleri söylemez! Bu sözler, RTE'de sıkça zuhur eden cinsiyetçi-eril dilin bir kadın bedeninde yeniden üretilmesinden başka bir şey değildir. Koltuğu korumak adına kadın olmak değil, erkek taklidi yapan siyasetçi olmak tercih edilmiş.!” İfadelerini kullandı.

HDP Muş Milletvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit ise, “Biz AKP kadınları ayrıştırıyor, kendi 'makbul' kadınını yaratmak istiyor derken tamda bunu kast ediyorduk" dedi.

Kadınlar ve kadın örgütleri sosyal medyadan Zengin'in kadın düşmanı ifadelerine tepki gösterdi:


Fotoğraf: DHA

İlgili haberler
Çıplak arama uygulandığını kabul etmeyen İzmir Val...

İzmir Barosu ve avukatlar, Boğaziçi öğrencilerine destek için yapılan eylemde gözaltına alınan 2 kad...

İzmir’de gözaltına alınan iki kadına çıplak arama

İzmir’de, Boğaziçi Üniversitesi’ne destek eylemi sırasında gözaltına alınanlardan iki kadın çıplak a...

'Çıplak aramaya inanmıyorum' diyen Zengin’e kadınl...

Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun, üniversite öğrencisi 30 kadının çıplak aramaya maruz bırak...