Ortacalı kadınlar depremzedelerle dayanışma etkinliğinde bir araya geldi
Muğla Ortaca’da kadınlar, depremzede kadın ve çocuklarla ‘Bu Davet Bizim’ dayanışma etkinliğinde bir araya gelerek, dayanışmanın önemine vurgu yaptı.

Muğla Ortacalı kadınlar, depremzede kadın ve çocuklarla “Bu Davet Bizim” dayanışma etkinliğinde buluştu. Pir Sultan Abdal Kültür Derneği ve Cemevinde kadınlar, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında deprem bölgesinden gelen kadınlar ve çocuklarla dayanışma etkinliği düzenledi.

Etkinliğe, Ortaca Belediye Başkanı, CHP, EMEP, HDP, Eğitim Sen, BES, Eğitim-İş, DİSK/Emekli-Sen, ÇYD, Ortaca Kadın Platformu, Köyceğiz ABF yöneticileri de destek verdi.

Programın açılış konuşmasını PSAKD Şube Başkanı Ülkü Akdoğan yaptı. Dayanışmanın önemine değinen Aydoğan, depremin ilk gününden itibaren harekete geçtiklerini ve çabuk organize olduklarını söyledi. İki kez bölgeye ayni yardımlar gönderdiklerini belirten Aydoğan, “Emek ve demokrasi bileşenlerinin, Ortaca halkının destekleriyle Ortaca’ya gelen depremzedelerden 730’una gıda, giysi, ev eşyası, psikososyal destek ve dayanışmada bulunduk” dedi.

‘YAŞASIN KADIN DAYANIŞMASI’

Konuşmanın ardından çocuklara yönelik sihirbaz gösterisi, yoga, yüz boyama vb. oyunların oynandığı bölümde çocuklara oyuncak ve kitaplar hediye edildi. Müzik dinletisinin ardından, depremin vurduğu 11 il ve ilçeler tek tek okunarak, deprem illerinin isimlerinin yazılı olduğu dövizlerle kadınlar sahneye çıktı ve hep bir ağızdan “Dayanışma yaşatır”, “Yaşasın kadın dayanışması” sloganları atıldı. Verilen yemeğin ardından program sona erdi.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül


İlgili haberler
İzmir Ekmek ve Gül buluşmasından notlar: Birleşece...

İzmir’de ‘Böyle gitmez’ diyen kadınlar Ekmek ve Gül’ün çağrısıyla bir araya geldi. Buluşmada emek sö...

Elazığ'da Ekmek ve Gül okuru kadınlar depremzede k...

Elazığ Ekmek ve Gül okurları, depremzedelerle dayanışmak, kadınların yaşadıkları problemlerin çözümü...

Adana Ekmek ve Gül İskenderun'da depremzede kadınl...

Adana Ekmek ve Gül Grubu depremzede kadınlara topladığı yardımları ulaştırdı. Depremzede kadınlar de...