Özak Tekstil direnişi 5. gününde: Yasak da olsa direnişimiz sürecek
İnsanca çalışma koşulları için iş durdurarak direnişe başlayan Özak Tekstil işçilerinin mücadelesi 5. günde sürüyor. Jandarma fabrikaya giden yola barikat kurdu. İşçiler ‘Vazgeçmeyeceğiz’ dedi.

Urfa OSB’de bulunan Özak Tekstil’de yetkili olan Öz İplik-İş Sendikasından istifa ederek BİRTEK-SEN’de örgütlenmeye başlayan ve yaşanan işten atmalar sonucunda hakları için direnişe geçen işçilerin mücadelesi beşinci günde sürüyor.

Sabah saatlerinde fabrika önüne gelen işçiler jandarma barikatıyla karşılaştı. Önceki günlerden farklı olarak bugün işçilerin fabrikanın önüne giden yola girmesine izin verilmedi. İşçiler, barikatın önünde yol kenarında bekliyor. Jandarma barikatının arkasında fabrika müdürü ve Öz İplik İş sendikası yöneticilerinin de bulunması ve jandarmaya talimat vermesi işçilerin tepkisine neden oldu.

‘DİRENİŞ KARARIMIZDAN VAZGEÇMİYORUZ’

Ekmek ve Gül aracılığıyla seslenen kadın işçilerden biri şunları söyledi: “Özak Tekstil işçileri olarak şu an direnişimizin 5. Günündeyiz. Kadın olarak buradayız ve eylemimize devam ediyoruz. Valiliğin verdiği eylem yasağı kararına rağmen eylemimiz sürüyor. Jandarmalar önümüzü arkamızı şu an kapatmış durumda. Hiçbir şekilde direniş kararımızdan vazgeçmiyoruz. Direnmeye devam edeceğiz, içeride patronun psikolojik şiddetine uğruyoruz dışarıda ise valinin psikolojik şiddetine uğruyoruz.”

‘KADIN-ERKEK ÖZAK İŞÇİLERİ OLARAK VAZGEÇMEYECEĞİZ’

Bir başka kadın işçinin ise çağrısı şöyle: “Bugün eylemimizin 5. Günü. Yasaklara rağmen direniyoruz ve direnmeye devam edeceğiz. Buradan bütün kadın işçilere sesleniyorum; özgürlüğünüzü kimsenin kısıtlamasına izin vermeyin. Biz içeride patron baskısına yöneticilerimizin sözlü şiddetine maruz kaldık dışarıda valinin bize yasak emri ve jandarmalarının yolu kapatmasıyla yine mağdur durumdayız. Kadın-erkek Özak işçileri olarak hiçbir şekilde vazgeçmiyoruz, vazgeçmeyeceğiz. Sizden ricamız sesimizi elinizden geldikçe en yüksek mevkilere kadar iletin.”

‘İŞKUR ÜZERİNDEN İŞÇİ ALIP ÖZ İPLİK-İŞ’E ÜYE YAPIYORLAR’
Özak Tekstil yönetiminin İŞKUR üzerinden işçi aldığını ve gelen işçileri Öz İplik-İş’e üye yaptıklarını anlatan kadın işçiler, “Özak Tekstil müdürü fabrikanın adını değiştiriyor, Kübra Tekstil olarak her yere yayıyor. Bizim hâlâ çıkışımız verilmedi. Burada direnmeye devam ediyoruz. İŞKUR üzerinden eleman almaya devam ediyorlar, biz görmeyelim diye fabrikanın arka girişinden servislerle insanları içeri alıyorlar, hemen Öz İplik-İş’e üye yapıyorlar ki bizim üye sayımızı düşsün. Hatta bununla kalmayıp kendi firmalarının adını bile vermiyorlar, Ufuk Borunun yanı deyip fabrikanın adını değiştirip, Kübra Tekstil olarak yayıyorlar” diye konuştu.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Özel sektör öğretmenlerinden Özak işçilerine: 'Eme...

Sendikal hakları, insanca bir çalışma ortamı için direnişte olan Özak işçilerine Özel Sektör Öğretme...

Özak Tekstil işçisi kadınlar seslendi: 'Sezimizi d...

Direnişten Özak Tekstil işçileri, fabrika önünden çektikleri video ile diğer işçi ve emekçileri daya...

Özak Tekstil direnişinden notlar: Kadın işçilerin...

Özak Tekstilde direnişte olan işçileri ziyaret eden Emek Partisi Antep Milletvekili Sevda Karaca ‘Ha...