Özgecan Aslan davasında cinsel saldırı ile ilgili delil yokmuş
Özgecan Aslan cinayeti kadına yönelik şiddetin vahşet boyutuna varmasına karşı tüm toplumun öfkesinin sokağa taştığı bir cinayet oldu.

Evine dönmek için bindiği minibüste şoförün saldırısına uğrayan, direnen, canice katledilen Özgecan Aslan’ın davasında gelişme yaşandı. Dava ile ilgili kararını veren Yargıtay, Fatih Gökçe için ‘insan öldürme’ suçundan verilen cezayı onadı, ancak ‘cinsel saldırı’ suçundan verilen mahkumiyet kararını ‘delil yetersizliği’ gerekçesiyle bozdu.
11 Şubat 2015 tarihinde Mersin’in Tarsus ilçesinde Ahmet Suphi Altındöken tarafından minibüs ile kaçırıldıktan sonra uğradığı cinsel saldırının ardından katledilen Özgecan Aslan davasıyla ilgili Yargıtay 1. Ceza Dairesi kararını verdi. Cezaevinde öldürülen katil Ahmet Suphi Altındöken’in babası Necmettin Altındöken ve olayda kendisine yardımcı olan arkadaşı Fatih Gökçe hakkında ‘insan öldürme’ suçundan verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezaları onanırken, Fatih Gökçe hakkında ‘cinsel saldırı’ suçundan verilen 24 yıl hapis cezasını ise bozuldu. Fatih Gökçe hakkında verilen bu cezayı, ‘delil yetersizliği’ gerekçesiyle bozan Yargıtay, “Maktulenin cesedi üzerinde yapılan otopsi ve inceleme sonuçları ile dosyada mevcut delillere göre sanık Fatih’in savunmasının aksine maktuleye cinsel saldırıda bulunduğuna ilişkin mahkûmiyetine yeterli delil bulunmadığı anlaşıldı” dedi.

İlgili haberler
Sanıktan bildik savunma: 'Tecavüz yok, ilişki var'

Kızı tecavüze uğrayan Nurten'in dayanışma çağrısını yayımlamıştık daha önce sitemizde. Tecavüz davas...

Nedir çektiğimiz 'iyi hal' ve 'haksız tahrik' indi...

Mahkeme, bir kadının giydiği taytı yine 'tahrik' kabul etti. Gelin, kadın cinayetlerini adeta teşvik...