Özgür Kadın Hareketi üyesi 15 kadın gözaltında
Ankara merkezli TJA’ya yönelik yürütülen soruşturmada, birçok kentte yapılan ev baskınlarında 15 kadın gözaltına alındı. Kadınların gaözaltına alınması Van’da protesto edildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca “örgüt yöneticisi”, “örgüt üyesi”, “örgüt propagandası” ve “örgüte finansman sağlamak” iddiasıyla Özgür Kadın Hareketine (Tevgera Jinên Azad-TJA) yönelik yürütülen soruşturma kapsamında Ankara, Mûş, Mêrdîn, İstanbul, Amed, Adana, Sêrt, Wan, Agirî, İzmir, Riha, Mersin, Dîlok ve Şirnex’te 57 eve baskın düzenlendi. TJA ve HDP Kadın Meclisi üyelerinin de aralarında bulunduğu 50 kadın hakkında gözaltı kararı olduğu öğrenilen soruşturma, açık ve gizli tanık beyanlarına, MASAK raporlarına, daha önce yapılan ev baskınlarında el konulan dijital materyallerin inceleme sonuçlarına dayandırıldı.

15 KİŞİ GÖZALTINDA

Soruşturma kapsamında Amed’te TJA aktivistleri Figen Ekti, Mekiye Ormancı, Didar Çeşme, Zekiye Güler, Bedia Akkaya, Sultan Esen, Hatice Güngör, Kadın Akademisi üyesi Figen Aras, yazar Meral Şimşek; İstanbul’da Leyla Deniz, Pınar Ceylan ve Yeliz Ayyıldız Kıyak; İzmir’de D.A.; Mûş’ta Merve Tekin Demirel, Agirî’de Hazal Aras gözaltına alındı. Amed’de gözaltına alınanların emniyette tutuldukları belirtildi. Gizlilik kararı bulunan soruşturmaya dair avukatlara bilgi verilmedi.

GÖZALTILAR PROTESTO EDİLDİ: MÜCADELE ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ
Tevgera Jinên Azad (TJA), Ankara merkezli soruşturma kapsamında kadınların gözaltına alınmasını Van’da protesto etti. Sanat Sokağı’nda yapılan basın açıklamasında, “Kadın Yaşam Özgürlük, Jin, Jiyan, Azadî” pankartı açıldı. Halkların Demokratik Partisi (HDP) Van Milletvekili Muazzez Orhan tarafından yapılan açıklamada iktidarın hukuksuzluklarını ve talanını örtbas etmek için kadınlara saldırdığını belirtti. Orhan, “Çıkarttıkları yasalarla, yürüttükleri politikalarla kadının iradesi, bedeni, yaşamı üzerinden bir iktidar inşa etmeye çalışan bu zihniyet, önündeki en büyük güç olarak gördükleri kadınları biat ettirmeye, baskıyla, gözaltlarıyla, tutuklamalarla eve kapatmaya çalışmaktadır” diye konuştu.
İktidarın bütün baskı politikalarına karşı kadınların alanda olmaya devam edeceğini belirten Orhan, “Tekçi erkek zihniyetine karşı mücadele yürütüyoruz, örgütleniyoruz, hiçbir baskı, hiçbir şiddet, hiçbir yönelim bizi mücadelemizden geri adım attıramayacak. Bugüne kadar alanları terk etmedik, etmeyeceğiz” dedi.

Haber-Fotoğraf: MA

İlgili haberler
Gözaltına alınan TJA üyesi Sevil Rojbin Çetin darb...

DTK’ye yönelik soruşturma kapsamında dün Diyarbakır'da gözaltına alınan TJA üyesi Sevil Rojbin Çetin...

25 Kasım eyleminde gözaltına alınan 2 kadına sınır...

25 Kasım'da gözaltına alınıp Selimpaşa Geri Gönderme Merkezi'ne gönderilen kadınlar hakkında sınır d...

Sokakta başlayıp gözaltı ve sağlık kontrolünde sür...

25 Kasım Kadın Platformu, 25 Kasım'da Taksim Tünel'e çağrı yaptıkları eylemde yaşanan polis şiddetin...