Perizat T.'yi katletmeye çalışan Kadir T. adli kontrolle serbest bırakıldı
Ümraniye’de Perizat T.'yi katletmeye çalışarak ağır yaralayan Kadir T., ifadesinde Perizat T.'nin intihar etmeye çalıştığını,Perizat’tan şikayetçi olduğunu söyledi; adli kontrol ile serbest bırakıldı.

Ümraniye’de Perizat T.'yi katletmeye çalışarak ağır yaralayan Kadir T., savcılık ifadesinde Perizat T.'den şikayetçi olduğunu söyledi; adli kontrol ile serbest bırakıldı.

İstanbul’un Ümraniye ilçesinde 17 Ocak günü Kadir T., Perizat T.'yi kesici aletle katletme girişiminde bulunarak ağır yaraladı. Ağır yaralanan kadına ilk müdahaleyi olayın gerçekleştiği otelde bulunan çalışanlar yaparken saldırının bildirilmesi üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Perizat T., olay yerine gelen polislere, kendisini katletmeye çalışanın Kadir T. olduğunu söyledi. Perizat T.'nin beyanlarının ardından otelde bulunan Kadir T. gözaltına alındı, kadın ise hastaneye kaldırıldı.

Saldırıya ilişkin ifade veren  Perizat T., failin kendisine yaptığı evlenme teklifini kabul etmediğini ve bir süre önce de pasaportuna el koyduğunu belirterek olay günü failin kendisini katletmeye çalıştığını dile getirdi.

Fail ise gözaltında tutulduğu emniyetten Kartal’da bulunan Anadolu Adliyesi’ne getirildi. Savcılıktaki ifadesinde Perizat’ın intihar etmeye çalıştığını öne süren Kadir T., kendisine iftira atıldığı iddiasıyla da Perizat T.’den şikayetçi oldu.

Fail, savcılık ifadesinin ardından "kasten öldürmeye teşebbüs etmek” suçundan tutuklama talebiyle hakimliğe sevk edildi.  Anadolu Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'nde savcılıktaki ifadelerini tekrar eden Kadir T. yurt dışına çıkış yasağı ve Perizat T.’ye belli bir mesafeye kadar yaklaşmamak şartıyla serbest bırakıldı.

İlgili haberler
Şüpheli ölümlere ‘intihar’ etiketi yeni kadın cina...

Pandemiyle birlikte şüpheli kadın ölümlerindeki artış dikkat çekecek boyuta ulaştı. Pek çoğu cinayet...

Cezasızlıkta ısrar

15 yaşındaki bir kız çocuğunu istismar eden Ebubekir Ö. yargılanırken serbest bırakıldıktan sonra bi...

GÜNÜN BELLEĞİ: Hemşirelik nasıl doğdu? Nasıl görün...

Uzun yıllar bütün hastanelerde karşımıza “sus” ifadesiyle çıkan bu kepli hemşire resmi o duvarlara a...