Pes dedirten savunma: Bir erkeğe gülücük işareti gönderdi
Esad Dinç, kendisinden boşanmak isteyen Şehriban Dinç’i, koruma tedbiri bittiği gün katletti. Sanık, Şehriban’ın kendisini aldattığını öne sürüp ‘Bir erkeğe gülücük bile attı’ diyerek savunma yaptı.

Van’ın İpekyolu ilçesinde yaşayan Şehriban Dinç (22), boşanma davası açtığı Esad Dinç tarafından ölümle tehdit edilmiş, koruma talebinde bulunmuştu. “Her kadına bir polis veremeyiz, evine git” diyen polislerin ardından Şehriban’a iki aylık koruma tedbiri kararı verilmişti. Ancak Şehriban, tedbir kararı bittiği gün 26 Aralık 2016 tarihinde katledildi. Şehriban’ı katleden eşi Esad Dinç, akrabalarının bulunduğu Kumluca köyünde bir samanlıkta saklanır halde bir gün sonra yakalanarak tutuklanmıştı.
Şehriban’ın öldürülmesi davası dün Van 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Sanık Esad Dinç, mahkeme heyetine yazılı savunmasını sundu. Yazılı savunmayı kabul eden mahkeme heyeti ayrıca sözlü olarak sanığı dinledi.

UZAKLAŞTIRMA KARARINA RAĞMEN ŞEHRİBAN’IN EVİNİ GÖZLÜYORMUŞ
Sanığa “Eşe karşı tasarlayarak kasten öldürmek” suçundan yargılandığı hatırlatıldı. Cinayeti meşrulaştırma çabasına giren sanık Dinç “Ben zaman zaman Şehriban’ın birkaç erkekle yazıştığına şahit oldum. Hatta birine gülücük işareti gönderdi” diye konuştu.
Şehriban’ın kendisinden boşanmak istediğini ve uzaklaştırma kararı çıkarttığını belirten Esad, uzaklaştırma kararından sonra yanında sürekli silah taşıdığını söyledi. Sanık, uzaklaştırma kararı olmasına rağmen Şehriban’ın evini sürekli gözlediğini de itiraf ederken, mahkeme heyeti sanığın ilk ifadesiyle çelişkili ifadeler verdiğini söyledi. “Pişmanım”, “Erkekliğime laf etti”, “Beni aldatıyordu” gibi bilindik beyanlarda bulunan Esad’ın ardından Şehriban’ın annesi dinlendi.

AİLE BİREYLERİ TEHDİT EDİYORDU
Şehriban’ın annesi ise şu beyanlarda bulundu: “Esad kızıma iftira atıyor. Kızımı defalarca aldatan kendisidir. Şikâyetçiyim, duruşmaya katılmak istiyorum. Kızım boşanmak istediği ve velayet davası açtığı için Esad’ın aile bireyleri tarafından da tehdit edildi.”
Şehriban’ın babası ise Esad’ın ailesinin “Kızın davayı geri çekmezse onu öldürürüz” dediğini söyledi.
Ailenin beyanlarını tekrarlayan müşteki avukatlar tehditlerin ardından Esad’ın ailesi hakkında soruşturma başlatıldığını hatırlattı.

SANIK AVUKATI ‘KAÇMA ŞÜPHESİ YOK’ DEYİP TAHLİYESİNİ İSTENDİ
Son olarak söz alan sanık avukatı Şahin Cangüleç ise Şehriban’ın telefon kayıtlarının incelenmesini talep etti. Esad’ın Şehriban’ı katlettikten sonra kaçmasına ve samanlıkta bulunmasına rağmen “Müvekkilimin kaçma şüphesi yoktur” diyen avukat tutuksuz yargılanma talep etti.
Mahkeme heyeti, bir sonraki duruşmada Şehriban’ın katledilmesine tanıklık eden oğlunun dinlenmesi için pedagog eşliğinde davaya katılmasına karar verdi. Mahkeme heyeti, Şehriban’ın 6 aylık telefon tapelerinin dinlenmesine ve sanık Esad’ın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı 9 Şubat 2018 tarihine erteledi.

İlgili haberler
Şarkısını yeniden yazan kadın: Sakine

30 yaşına vardığında yaşadığı hayatı hak etmediğini fark eden Sakine, kocasına çocukluğundan beri ba...

Dilek Mamalı davası: Gerçek adalet istiyoruz

Dilek Mamalı davasında sanık avukatı duruşmadan çekilince karar duruşması ertelendi. Adliye önünde a...

İnternetten ‘ikinci eş’, e-postayla ‘boş ol’ devri

Yaptıkları; yüzyılların mücadelesine dayanan, kadınların kanlarıyla canlarıyla bedel ödeyerek yasala...