Petrol-İş üyesi kadınlar 25 Kasım’da bir araya geldi
Petrol İş üyesi kadınlar, kadına yönelik şiddetin, çifte ezilmişliğin, sömürünün son bulması için mücadelede en kararlı ve en önde olacaklarını dile getirdiler.

Petrol-İş’in Gebze Şubesi'nde farklı fabrikalardan bir araya gelen kadın işçiler 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü'ne ilişkin açıklama yaptı ve artan şiddete karşı tepkilerini dile getirdiler. Plascam, Novares, Alpla, Cambro fabrikalarından kadın işçiler ve Petrol-İş Gebze Şubesi kadın işçileri açıklamaya katıldı. Açıklamayı Petrol İş üyesi kadınlar adına Plascam fabrikasından üye bir kadın işçi yaptı.

Kadına ve çocuklara yönelik şiddetin ve suçların giderek arttığını belirterek ve bunun esas sebebinin işçileri sömürerek ayakta duran sermaye sınıfı olduğu belirtilen açıklamada ekonomik krizin faturasının işçilere kesildiği, yoksulluğun arttığı ve çığ gibi artan işsizliğin milyonları çaresizliğe ittiği ifade edildi. Kadınların korku duvarlarını yıktıklarını, şiddete, tacize, tecavüze, yok sayılmaya ve aşağılanmaya boyun eğmeyeceklerini söyleyen kadın işçi Petrol İş üyesi kadınlar olarak mücadeleyi yükseltmeye çalıştıklarını, sendikanın son dönem toplu iş sözleşmelerinde ‘Kadın ve Erkek Eşitliğine Dair Düzenleme’ maddelerine yer verdiğini söyledi.

Petrol İş üyesi kadınlar, kadına yönelik şiddetin, çifte ezilmişliğin, sömürünün son bulması için mücadelede en kararlı ve en önde olacaklarını dile getirdiler.

İlgili haberler
Gebzeli kadınlar: İstismara geçit vermeyeceğiz

Gebze’de 14 yaşındaki çocuğun, diş tedavisini yapan hekim tarafından istismar edilmesine tepkiler bü...

25 Kasım 2019 || Birlikteyiz, değiştireceğiz!

Dünyada olduğu gibi Türkiye’nin dört bir yanında da kadınlar 25 Kasım’da şiddete, ayrımcılığa, eşits...

Görükle’de kadınlardan 25 Kasım buluşması

Uludağ Üniversitesi’nde öğrencilerin kurduğu Görükle Kültür Sanat Platformunun kadın çalışmaları atö...