Polis, Deniz Poyraz için oturma eylemi yapan HDP’li kadınlara biber gazı sıktı
HDP İzmir İl Örgütü önünde kurulan çadırın kaldırılmasını talep eden kadınlara karşı polisler biber gazı ve plastik mermi kullandı.

HDP’li kadınlar, taziye çadırı ziyaretinden sonra HDP il binası önünde toplanarak, Deniz Poyraz için Hürriyet Bulvarı’na "Deniz Poyraz Sokağı" tabelası astı. Açıklama yapmak isteyen kadınların önüne polis barikat kurdu. Kadınlar ayrıca HDP önünde kurulu bulunan polis çadırının kaldırılması için, "Kadınları değil katilleri engelle", "Kahrolsun faşizm" sloganları atarak Şair Eşref bulvarında yolu kapatarak oturma eylemi yaptı. Polis, oturma eylemi yapan kadınlara biber gazıyla müdahale etti.

‘KATİL ÇADIRIN KALDIRILMASINI İSTİYORUZ’

İl binası önünde konuşan HDP İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay, "Kurulan bu çadır Valilik tarafından, saray tarafından, AKP iktidarı tarafından buraya konulmuştur. Partimizi hedef haline getirmek için faşist saldırıları motive etmek için kurulmuştur. Deniz yoldaşımız il binamızda tek başınaydı ve eğitilmiş, donatılmış Suriye’de eğitilmiş AKP- MHP faşizmi tarafından beslenmiş bir katil, bir kadına kurşun sıkmıştır, partimizi basmıştır. Burada bu çadır katil bir çadırdır. Katil çadırın buradan kaldırılmasını istiyoruz" dedi.

Kemalbay, “Burada Deniz Poyraz’a sıkılan kurşun sadece HDP’ye sıkılan kurşun değildir demokrasiden, hakların eşitliğinden, kardeşliğinden yana olan bütün kadınlara insanlara sıkılmış kurşundur. O nedenle biz bu sokağı Deniz Poyraz Sokağı olarak barışın sokağı olarak yerel yönetim tarafından adlandırılmasını, yaşatılmasını gerektiğini düşünüyoruz. Buradan çağrımız, bu katil çadır buradan kaldırılacak ve Türkiye’de barış, özgürlük, demokrasi birlikte yaşam hakkı birlikte mücadelemizle inşa edilecek" diye konuştu.

HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran ise polis barikatına tepki göstererek, “Kadınları değil katilleri engelleyin. Deniz’in sorumlusu sizsiniz. Bu çadırı buradan kaldırın” dedi.


Fotoğraflar: Ekmek ve Gül 

İlgili haberler
HDP'ye saldırıda öldürülen Deniz Poyraz’ın annesi:...

HDP İzmir İl Örgütüne yönelik saldırıda öldürülen Deniz Poyraz'ın annesi Fehime Poyraz, 'Yeter ne ka...

İzmir'de HDP'ye yönelik saldırıda katledilen Deniz...

HDP İzmir il binasına yönelik silahlı saldırıda öldürülen Deniz Poyraz, binlerce kişinin katıldığı c...

Sultangazi Kadın Dayanışması: Deniz'e sözümüzdür b...

Deniz Poyraz’ın katledilmesine dair açıklama yapan Sultangazi Kadın Dayanışması, başta kadınlar olma...