Portakal Çiçeği Karnavalı’nda ücretli stant tepkisi
Adana Kadın Platformu, 10'uncu Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı’nda stantların el emeği ürünlerini satacak kadınlara ücretli olmasına tepki gösterdi.

Adana Kadın Platformu, 23 -27 Mart tarihlerinde gerçekleşecek 10'uncu Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı’nda stantların paralı olacağının açıklanmasına tepki gösterdi.

Katılımın en fazla bin adetle sınırlandırılmasının ardından marka ve şirketlerin stant açacağı karnavalda el emeği ürünlerini satma planları yapan birçok kadın stant açamayacak.

Bu soruna dikkat çeken Adana Kadın Platformu, yaptığı açıklamayla “Portakal Çiçeği Karnavalı’nda stant açmak isteyen kadınlara engel olmayın” dedi.

İsteyen her kadına yer sağlanmasını isteyen platformun açıklaması şöyle:

“Kadınlar her alanda ayrımcılığa maruz kalıp daha az ücretle çalıştırılırken kadın dostu olduğunu ifade eden bir belediyenin el emeği üreticisi, başka geliri olmayan, umudunu yaptığı ürünleri satabilmeye bağlamış kadınlardan Portakal Çiçeği Festivali'nde açılacak stantlar için 1500 TL stant ücreti istemesini kınıyoruz.

Portakal Çiçeği Festivali'nde stant açmak isteyen girişimci kadınlar el emeği ürünlerini satıp az da olsa bir gelir elde etme hayali kurarken Belediyenin istediği bu fahiş fiyat kadınların asla bu stantlarda yer alamamasına sebep olacaktır.

Unutmayın ki bu stantları açmak isteyen kadınlar şirket sahibi, dükkan sahibi veya bir işletme sahibi kadınlar değiller! Bu kadınlar el emeklerini az da olsa maddi bir gelire dönüştürmek isteyen kadınlar. Bu kadınlar festivalde kazandıkları paralar ile zengin olmayacaklar ama ev ekonomisine az da olsa fayda sağlayacaklar.

Kadınlara bunu çok görmeyin, el emeği üreticisi kadınlardan stant ücreti alınmamasını ve çekiliş sonucuna göre değil, isteyen her kadına yer sağlanmasını talep ediyoruz.”

Fotoğraf: nisandaadanada.com

İlgili haberler
Adana Kadın Platformu: Yaşamı savunmaya devam edec...

Adana Kadın Platformu, intihara sürüklenen ve siyasi tutumlarından dolayı hukuksuz uygulamalarla bas...

Özgür, eşit, şiddetsiz bir yaşam bizimle mümkün!

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar gününü ülkenin dört bir yanında, yaşadığımız her alanda hep birlikte ör...

Tarihte kadın: Efsanevi Fransız tiyatro oyuncusu S...

Fransa’nın önemli tiyatrosu Comédie Française’in en dikkat çekici aktrisi olan, sonra kendi tiyatros...