Remziye Yoldaş’ı katleden sanığa müebbet hapis istemi
Remziye Yoldaş’ı katleden sanık Veysi Yoldaş’ın yargılandığı davada mahkeme sanığa, ‘kasten öldürmekten’ müebbet hapis cezası istedi.

Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesine bağlı Aziziye Mahallesi’nde 28 Ağustos 2020 tarihinde Remziye Yoldaş’ı katleden fail Veysi Yoldaş’ın yargılandığı davanın 3’üncü duruşması Diyarbakır 7’nci Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Duruşmada Remziye Yoldaş’ın ailesi ve Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği avukatı Nilda Baltalı ve Avukat Diren Vurgun, tutuklu yargılanan sanık Veysi Yoldaş ve avukatları ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı vekili hazır bulundu.

Duruşma salonuna izleyici alınmazken, duruşma tanıkların dinlenmesiyle başladı.

‘ÖNCE TEHDİT ETTİ SONRA KATLETTİ’

Remziye’nin kardeşi Mustafa Tura, sanığın ablasını katletmek için cezaevinden kaçtığını ve ablasını katletmeden üç gün önce babası ve ablası ile birlikte çalıştıkları dükkana geldiğini söyledi. Mustafa, “Dükkanın içerisine girerek ablamı darp etti. Sanığın belinde silah vardı çıkarıp, ‘Hepinizi öldüreceğim’ dedi. Ardından sanığı durdurmak için üstüne yürüdüm bunun üzerine dükkandan kaçtı. Üç gün sonra da ablamı katletti” dedi.

Mahkemeden soru sorma talebinde bulunan aile avukatlarından Nilda Baltalı, tanık Tura’ya sanık Veysi Yoldaş’ın sürekli silah taşıyıp taşımadığını sordu. Tura, “Ablamı öldürmek için silah almıştı. İşlediği cinayetten önce mahalledekilerden silah aldığını bize söyleyenler olmuştu” cevabını verdi.

‘ABLAM BOŞANMAK İSTEDİĞİ İÇİN KATLEDİLDİ’

Remziye’nin bir diğer kardeşi olan Asiye Tura da, “Ablam her defasında sanığın cezaevinden kaçtığını ve eve dönmek istemediğini söylüyordu. Bana sürekli boşanmak istediğini de söylüyordu. Sanığın cezaevinden kaçtıktan sonra fiziki olarak ve telefonla sürekli kendini rahatsız etmesi üzerine ablam birkaç kez karakola gidip, şikayetçi oldu. Ablam polislere arayıp durumu bildirdi fakat polisler ablama ‘Onu görünce haber ver’ demekle yetindiler” demesinin üzerine mahkeme başkanı Asiye Tura’ya “Sadece gördüklerini anlat” diyerek sözünü kesti. Konuşmasına devam eden Asiye Tura, “Ablam ‘Bu adam hiç değişmeyecek’ diyerek, boşanma dilekçesi vereceğini söylüyordu. Bu adam da ablamın kendisinden boşanmak istediğini öğrenince daha çok sinirlendi” dedi.

BİLİNDİK SAVUNMA

Daha sonra savunma yapan sanık sürekli sataşmada bulunduğu tanıkların kendisine dair anlatımlarını yalanlayarak Remziye’ye dönük şiddet eyleminin olmadığını ifade etti. Sanık, kendine dönük olan iddiaların asılsız olduğunu, bu konuda cezaevinden yaptığı telefon konuşmalarının dökümünün çıkarılmasını talep etti.

İddia makamı esas hakkındaki mütalaasında failin “kasten öldürme” suçundan müebbet hapis cezası ile cezalandırılmasını talep etti.

‘REMZİYE TASARLANARAK KATLEDİLDİ’

Avukat Nilda, mütalaaya ilişkin dosyada eksiklikler bulunmasına rağmen iddia makamının bu aşamada esas hakkında mütalaa sunmasına şaşırdıklarını ifade etti. Nilda, bu katliamın planlı ve tasarlanarak işlendiği kanaatinde olduklarını, tanık anlatımlarının da bu yönde olduğunu gösterdiğini belirtti. Nilda, “Bu konuda en ufak bir şüphemiz yoktur. Sanık eşini öldürmek maksadıyla cezaevinden firar etmiştir. Kendini reddeden bir kadına karşı adım adım planlanmış bir cinayet söz konusudur. Bu konuda inandırıcı deliller de dosyada mevcut. Sanık ‘tasarlayarak kasten öldürme suçundan’ ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılsın” talebinde bulundu.

Söz verilen Remziye’nin annesi Sevile ve babası Ahmet Tura sanığın en ağır cezayla cezalandırılmasını istedi.

SANIK AVUKATI KATLEDİLMEYİ GÖRMEZDEN GELDİ

Sanık avukatı, müvekkilinin Remziye’yi katletmek istese daha önce de katledebileceğini fakat yapmadığını, bu nedenle olayda katledilme kastının bulunmadığını söyleyerek, Remziye’nin kan kaybından hayatını kaybettiğini söyleyerek sanığı aklamaya çalıştı.

Mahkeme verdiği kısa aranın ardından dosyaya dair kararı açıklamak üzere bir sonraki duruşmayı 8 Şubat 2022 tarihine erteledi.

NE OLMUŞTU?
Yenişehir ilçesi Seyrantepe Semti Aziziye Mahallesi’nde Remziye Yoldaş, 28 Ağustos akşamı kızı ile birlikte yürürken, yaşadığı evin önünde evli olduğu cezaevi firarisi Veysi Yoldaş tarafından silahla vuruldu. Hastaneye kaldırılan Remziye Yoldaş, burada yaşamını yitirirdi. Fail Veysi Yoldaş ise kayıplara karıştı.
Remziye Yoldaş’ın öldürülmeden 6 gün önce karakola giderek, katil hakkında şikayette bulunduğu, hakkında “çağrı üzerine koruma kararı” verildiği, ancak katledildiği saatte aranan polisin olay yerine 45 dakika sonra geldiği açığa çıkmıştı.
Hırsızlıktan yaralamaya kadar 20’ye yakın suç kaydı bulunan Veysi Yoldaş’ın 9 yıl cezaevi yattıktan sonra sevk edildiği açık cezaevinden kaçmasına gardiyanların yardımcı olduğu iddia edilmişti.

Haber-Fotoğraf: Jinnews


İlgili haberler
Remziye Yoldaş'ı katleden cezaevi firarisi Veysi Y...

Remziye Yoldaş’ı katleden cezaevi firarisi Veysi Yoldaş, İzmir’de gözaltına alındıktan sonra getiril...

Katledilen Remziye polise ‘Ben öldükten sonra mı g...

Cezaevinden firar eden Veysi Yoldaş tarafından katledilen Remziye Yoldaş’ın, defalarca tehdit edildi...

Katledilen Ceyda Yüksel için yeni rapor hazırlanac...

Ceyda Yüksel’i katleden Serkan Dindar’ın yargılandığı davada mahkeme Adli Tıp Raporu’nun yeniden haz...