‘Revire çıkmaya korkuyoruz, iş kazası geçiren işten atılıyor’
EMEP’in Yeşil Sol Parti listesinden Balıkesir milletvekili adayları Fikriye Yadırgı ve Nevin Çakaloz işçi duraklarında bildiri dağıttı, işçilerle görüştü.

EMEP’in Yeşil Sol Parti listesinden Balıkesir milletvekili adayları Fikriye Yadırgı ve Nevin Çakaloz bu sabah saat 6.30’da işçi duraklarında işçilerle görüştü.

Adaylar, Susurluk’ta bulunan; Has Tavuk, Tat Konserve, Fide Konserve, Yörsan, Kraft Heinz Gıda, Karagül Dinlenme Tesisleri, Konakoğlu Dinlenme tesislerinde çalışan işçilere 1 Mayıs ve 14 Mayıs seçimlerine dair bildiriler dağıttı.

Bir kadın işçi, “İş kazası yaşayanları bile anında işten çıkaran bir zihniyetle çalıştırılıyoruz. Revire çıkmaktan korkuyoruz, çünkü revire çıkan hemen işten atılıyor” diyerek çalışma koşullarının ağırlığından bahsetti.

Gruplar halinde işçilerle konuşan adaylar ve Emek Partililer; işçilerin çalışma ve yaşam koşullarının düzelmesi için örgütlü mücadele etmeleri gerektiğini söyledi.

Oy vermenin yetmeyeceğini, işçilerin seçimden sonra da çalışma ve yaşam koşullarının düzelmesi için halkın vekilleri ile birlikte, halk iktidarı, halk demokrasisi için birlikte mücadele etmeleri gerektiği söylendi.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
EMEP'in Yeşil Sol Parti listelerinden Balıkesir ad...

Emek Partisi'nin Yeşil Sol Parti listelerinden Balıkesir Milletvekili adayları Fikriye Yadırgı ve Ne...

AKP’nin 21 yılında kadınlar-1 | Sağlık hizmetinden...

Beyannameyi okuyunca akıllarda şu soru beliriyor: Cumhurbaşkanı iktidarda olduğu süre boyunca yapmad...

AKP'nin Çocuk Hakları Strateji Belgesi'ne boşanmal...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık'ın duyurduğu Türkiye Çocuk Hakları Strateji Belgesi ve E...