Saatlerce darbedildi, zanlılar serbest bırakıldı: ‘Bu mu adalet?’
Sivas Sarkışla’da 26 yaşındaki S.Ö eski erkek arkadaşı M.K’nin barışma teklifini reddettiği için dört kişi tarafından darbedildi. Darp raporuna rağmen M.K serbest bırakıldı.

Sivas Sarkışla’da 26 yaşındaki S.Ö. isimli bir kadın eski erkek arkadaşı M.K’nin barışma teklifini reddettiği için dört kişi tarafından darbedildi. Kadının saldırı sonrası aldığı darp raporuna rağmen saldırgan M.K. serbest bırakıldı. Saldırganların elini kolunu sallayarak gezmesine tepki gösteren S.Ö. “O gün hastanede tedavi olduğum sırada beni öldüresiye dövenler ben hastaneden çıkmadan serbest bırakıldı. Bu mu adalet?” diye soruyor.

Saldırıdan psikolojik olarak etkilendiğini anlatan S.Ö, “Gece uykularım kaçıyor. Yaşadıklarım gözümün önüne geliyor, uyuyamıyorum. Korkuyorum, tedirginim. Annemle birlikte uyuyorum” diyor. Saldırganın AKP’li belediye başkan yardımcısının yeğeni olduğunu ve şikayetini çekmesi için AKP’liler tarafından aranarak üzerinde baskı kurulmak istendiğini de iddia eden S.Ö, “Bu sadece benim ve ailemin davası değil. Bütün kadınların davası” dedi.

‘İSTEMEDİĞİMİ DEFALARCA SÖYLEDİM’

Saldırı 29 Mayıs’ta Sarkışla’da gerçekleştirildi. Eski erkek arkadaşı ve yanında bulunan üç erkek tarafından darbedilen S.Ö ayrılma süreçlerini “Kısa dönem görüştük. Çocukluğumdan beri tanıyorum, birlikte okuduğum insan. Arkadaşlığımız sevgililik yoluna doğru ilerledi. Ama yapamadım, bir buçuk ay önce konuşmayı kestim. Sosyal medya hesaplarından engelledim. Başka mecralardan yazmaya başladı. İstemediğimi defalarca söylememe rağmen ısrar etti” diye özetledi.

M.K. ile ortak arkadaşları olan A.S’nin çağrısı üzerine buluştuklarını, kendisini ıssız bir alana götürdüklerini ve yanlarında tanımadıkları bir kişi daha olduğunu anlatan S.Ö, “Eski erkek arkadaşımın elinde tüfek vardı. Beni araçtan indirdi. Önce tüfeği bana doğrulttu. ‘Beni nasıl sevmezsin? Nasıl başkalarıyla görüşürsün?’ dedi. Ben de hayatıma müdahale ettirmeyeceğimi söyledim. Darbetmeye başladı. Olay yerinden kaçmaya çalıştığımda diğerleri beni saçlarımdan tutup sürüklediler. Bir buçuk saat, belki daha fazla beni darbettiler” diyerek maruz kaldığı şiddeti anlattı.

‘HEM PSİKOLOJİK HEM FİZİKSEL ŞİDDET’

Saldırı sonrası kendisini şehir merkezine getirerek başka bir arabaya bindirmeye çalıştıklarını söyleyen S.Ö, “Tam araca bindirecekleri sırada kendimi yola attım. Yardım için çığlık attım. İnsanlar müdahale etti. Orada insanlar olmasaydı ne olurdu bilmiyorum. Sol kulağımda duyu kaybı yaşıyorum. Hem psikolojik hem fiziksel şiddete uğradım” dedi.

Saldırı sonrası daha hastanedeki tedavisi tamamlanmadan saldırganların serbest bırakıldığını ifade eden S.Ö, “Bu mu adalet? Daha önce de kadına şiddet, kadın cinayeti haberlerini görüyordum ama yaşamak çok farklı. Hiçbir kadının ne gerekçeyle olursa olsun bunu yaşamaması gerekir. Onların şu an dışarıda olması çok sinir bozucu. Korkuyorum, bu zihniyetteki insanların ne yapacağını kestiremiyorum” dedi.

SALDIRGANLARIN İFADESİ ÇELİŞKİLİ

Saldırganların emniyet ifadeleri ise çelişkilerle dolu. Zanlılardan biri herhangi bir darp olayı görmediğini; bir diğeri ise S.Ö’nün kendisini yere atarak ellerini toprağa vurduğunu iddia etti. Bir diğer saldırgan ise sadece M.K’nin bir tokat attığını öne sürdü.

‘CEZA ALMALARINI İSTİYORUM’
HASTANEDE olduğu sıra kendisine saldırıyla ilgili telefonlar geldiğini söyleyen S.Ö, “AKP Gençlik Kolları başkanı arayıp ‘Belediye başkan yardımcısının yeğeni, şikayetini geri çek, şikayetini geri çekmeni istiyorlar. Ne istesen verecekler’ dedi. Canımın acısını unuttum, adalet yerini bulsun istiyorum. Çevreme ulaşıyorlar, ‘Ailesi AKP’li, elleri kolları uzun, şikayetini geri çeksin’ diyorlar. Partinin ismini söyleyip susturmaya çalışıyorlar. Ben sadece o şahısların cezasını bulmalarını istiyorum” dedi.
Saldırganlar hakkında 90 gün uzaklaştırma kararı aldırdığını söyleyen S.Ö. “İlçede avukat tutamadım, kimse yanaşmadı. Sivas’tan tuttuk avukatı. Ben savaş vereceğim. Bu dava kadınların davası” diyerek kadınları davaya sahiplenmeye çağırdı.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
6 yaşındaki çocuğa istismar davasında babadan savc...

Yusuf Ziya Gümüşel’in, kendi yargılandığı davada, kızının ifadesini alan savcı ve psikolog hakkında...

Kadınlara ayrılan bütçe Erdoğan'ın bir haftalık ko...

2023 için Kadının Statüsü Genel Müdürlüğüne ayrılan bütçe 54 milyon 769 bin lira iken Cumhurbaşkanlı...

Melek Mosso’dan ödül konuşması: Katledilen kadınla...

Şarkıcı Melek Mosso, PowerTürk Müzik Ödülleri Töreni'nde konuştu. Aldığı ödülü kadınlara armağan ett...