‘Sadakat yükümlülüğü’ indirim sebebi sayıldı, Hafize Kurban’ın katilinin cezası bozuldu
Boşanma aşamasında olduğu Hafize Kurban’ı öldüren Uğur Kurban’a verilen 24 yıl hapis cezasını çok bulan Yargıtay sadakat yükümlülüğünü öne sürerek kararı bozdu. Dava yeniden görülecek.

Denizli’de 3 yıl önce boşanma aşamasında olduğu 23 yaşındaki Hafize Kurban’ı kızı Azra’nın gözü önünde bıçaklayarak öldüren 25 yaşındaki Uğur Kurban’a verilen 24 yıl 4 ay 15 gün hapis cezası, Yargıtay tarafından makul oranda değil de asgari oranda haksız tahrik indirimi yapıldığı gerekçesiyle bozuldu. Kararda fazla ceza verildiği belirtilen sanık yeniden yargılanacak.

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPİS ALDI

DHA’dan Rıza Çetin’in haberine göre, Kurban hakkında ‘Tasarlayarak eşini kasten öldürme’, ‘Eşe karşı kasten yaralama’, ‘Özel hayatın gizliliğini ihlal’ ve ‘Kişisel verilerin kaydedilmesi’ suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle Denizli 6. Ağır Ceza Mahkemesinde dava açıldı. Davanın 10’uncu duruşmasında mahkeme heyeti sanık Uğur Kurban’a önce ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. Ceza haksız tahrik indirimi ile 24 yıl 4 ay 15 güne düşürüldü. Uğur Kurban ‘Kişisel verilerin korunması kanununu ihlal’ suçundan ise beraat etti.

HAFİZE KURBAN DAVASININ ARDINDAN…
Mermer fabrikasında, birçok zorluğa göğüs germiş bir kadın Hafize Kurban, kendi hayatına dair yeni kararlar aldığı, boşanmak istediği için öldürüldü… Peki sonra ne mi oldu? Denizli Ekmek ve Gül Grubundan Özge Akkaya yazdı…
YASAYA AYKIRI BULUNDU

Uğur Kurban’ın avukatlarının Antalya Bölge İdare Mahkemesi 4. Ceza Dairesine yaptığı temyiz başvurusu reddedildi. Kurban’ın avukatları bu kez de temyiz istemiyle Yargıtay’a başvurdu. Yargıtay 1. Ceza Mahkemesi ise davanın yeniden görülmesine karar verdi. Kararda öldürülen Hafize Kurban’ın bir başkası ile gönül ilişkisi olduğu, bu durumun görgü tanıklarının anlattıkları ve telefon kayıtları ile dosyada yer aldığı belirtildi. Ayrıca, Hafize Kurban’ın evli olduğu dönemde sadakat yükümlülüğüne aykırı davrandığı dikkate alındığında asgari oranda haksız tahrik indirimi yapılmasının yasaya aykırı olduğu gerekçesiyle yerel mahkemenin verdiği kararın bozulduğu belirtildi. Karar gerekçesinde makul oranda ceza indirimi yapılmadığı, dolayısıyla fazla ceza verildiği vurgulandı.

‘YARGILANAN SADAKATSİZLİK VE ÖLEN KADIN MI?’

Hafize Kurban’ın ailesinin avukatı Adil Demir kararın açıklanmasından sonra sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Hafize Kurban ayrı yaşadığı eşi tarafından önce yaralandı. Çocuğunun önünde 20 santimlik bıçakla boğazı kesilerek öldürüldü. Mahkeme ve Yargıtay sadakatsizliği ağır tahrik kabul etti. Yargılanan sadakatsizlik ve ölen kadın mı?" ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?
Denizli’nin Pamukkale ilçesine bağlı İncilipınar Mahallesi’nde yaşayan Uğur Kurban, 2 çocuğunun annesi Hafize Kurban ile bir süre önce ayrılmıştı. Kalan eşyalarını almak için 27 Ağustos 2019 günü eve gelen genç kadın, kapıda eşiyle karşılaştı ve Uğur Kurban, boşanmak istediği eşini defalarca bıçaklayarak kaçtı. Ağır yaralanan Hafize Kurban, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Kadınlar Hafize Kurban için adalet istedi

Boşanmak istediği erkek tarafından bıçaklanarak katledilen Hafize Kurban’ın ilk duruşması başladı. S...

Hafize Kurban’ın son sözleri ‘Kurtarın, yaşamak is...

Boşanma aşamasındaki erkek tarafından öldürülen Hafize Kurban cinayeti davasının 2. duruşması görüld...

Hafize Kurban’ın katili indirimlerden yararlanmaya...

Evli olduğu erkek tarafından öldürülen Hafize Kurban’ın katili yine ‘aldatıldım’ diye savunma yaptı....

Hafize Kurban’ın katili için savcı ağırlaştırılmış...

Denizli’de ayrılmak istediği erkek tarafından öldürülen Hafize Kurban (23) davasının beşinci duruşma...

Hafize Kurban davasında savcı sanık için tahrik in...

Denizli’de boşanmak üzere olduğu erkek tarafından öldürülen Hafize Kurban’ın katilinin yargılandığı...

Hafize Kurban’ın katiline ağırlaştırılmış müebbet...

Denizli’de Hafize Kurban’ı öldüren Uğur Kurban’ın yargılandığı davada karar verildi. Sanık kasten ve...