Sağlık emekçisi Ayşegül Aktürk’ü katleden sanığın yargılandığı dava görüldü
Sağlık emekçisi Ayşegül Aktürk’ü hastanede katleden Muharrem Eralp’in yargılandığı davanın ilk duruşması görüldü. Tanıkların dinlendiği duruşmada sanığın iddiaları çürütüldü.

İstanbul Maltepe’deki Süreyyapaşa Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi çalışanı Ayşegül Aktürk’ün ilişki teklifinin reddettiği 22 yaşındaki Muharrem Eralp’in “tasarlayarak insan öldürmek” ve “kasten insan öldürmek” suçundan ağırlaştırılmış müebbet, “basit yaralama”, “suç delillerini yok etme ve gizleme” suçlarından da 6 yıla kadar ceza istemiyle yargılandığı davanın ilk duruşması İstanbul Anadolu Adliyesi 7’nci Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Olayda kullanılan kesici aleti yok etmeye çalışmaktan baba Bayram Eralp’in de yargılandığı davada tutuklu sanık Muharrem Eralp duruşma salonunda hazır edilirken, diğer tutuksuz sanık Bayram Eralp da duruşma salonunda hazır bulundu. Davada ayrıca taraf avukatları ile Ayşegül Aktürk’ün ailesi hazır bulundu.

AYŞEGÜL AKTÜRK’ÜN ARDINDAN EYLEM YAPAN SAĞLIK EMEKÇİLERİ: YAŞAMAK VE YAŞATMAK İSTİYORUZ
Ayşegül Aktürk’ün öldürülmesine tepki gösteren sağlık çalışları hastane önünde açıklama yaptı. Süreyyapaşa Eğitim ve Araştırma Hastanesi C Blok Acil Servis önünde bir araya gelen sağlık emekçileri “Yasayı uygula kadını yaşat!” sloganları atarken, Ayşegül’ün öldürüldüğü yere karanfil bıraktı. 
SANIK TAKIM ELBİSESİ İLE DAVA SALONUNDA

Hazırlanan iddianamenin okunması ile başlayan duruşmada kimlik tespiti yapıldı. Sanık avukatının kovuşturmanın genişletilmesi için dilekçe verdiği görülürken, Aktürk’ün ailesi de suçtan zarar görenler olarak davaya katılım talebinde bulundu. Davaya ayrıca Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığı katılma talebinde bulundu. Duruşmada Aktürk’ün avukatlığını Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği üstlendi. Talepleri değerlendiren mahkeme heyeti, Ayşegül’ün ailesinin ve Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığının davaya katılım talebini kabul etti. Öte yandan sanığın davaya takım elbise ile katılması dikkat çekti.

‘EN ÜST HADDEN CEZA ALMALI’

Tanıkların tek tek dinlendiği duruşmada, alınan ifadelerde Aktürk’ün sanık tarafından tehdit edildiği, çalıştığı hastaneye kadar peşinden geldiğini ve tasarlayarak öldürüldüğü beyan edildi. Tanıklar ayrıca sanığın iddia ettiği gibi Aktürk ile aralarında duygusal bir ilişkiye tanıklık etmediklerini de dile getirdi. Müşteki avukatları ise yaptıkları savunmalarda tanıkların beyanlarının açık olduğunu belirterek sanığın, “tasarlayarak kasten öldürme” suçundan en üst hadden ceza almasını talep etti.

Savunması alınan fail Muharrem Eralp de çelişkili ifadeler vererek kendini aklamaya çalıştı.

Söz verilen iddia makamı sanığın üzerine atılı suçun mahiyetini ve kuvvetli suç delilini göz önüne alarak tutukluluğuna devam kararı verilmesini ve dosyadaki eksik hususların giderilmesini talep etti.

SAĞLIK EMEKÇİLERİ: UNUTAMIYORUZ, KABULLENEMİYORUZ, AYŞEGÜL SON OLSUN!
İstanbul Maltepe’deki Süreyyapaşa Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi çalışanı Ayşegül Aktürk’ün öldürülmesinin ardından çalışma arkadaşları, onu tanıyanlar melek gibi bir insan olduğunu anlattı. İki çocuğu ile birlikte hayata tutunmaya çalışan, hayvan dostu sağlık emekçisi Ayşegül, “Hayır” dediği için bugün aramızda değil. ‘Tutkulu sevgi’ deyip kadın cinayetlerine tutku indirimi, sevgi indirimi veren yasalara da öfkeli olan Ayşegül’ün arkadaşları, katilin en ağır cezayı almasını isterken yönetenlere de sesleniyor: “Kadın cinayetlerini durdurun!” 
DURUŞMA ERTELENDİ

Kararını açıklayan mahkeme heyeti, gelecek celsede sanık ve müşteki avukatlarının talep ettiği tanıkların dinlenilmesine, fail Muharrem Eralp ile katledilen Ayşegül Aktürk’ün telefon kayıtlarının incelenmesine karar vererek duruşmayı 5 Mayıs’a erteledi.

NE OLMUŞTU?

5 Haziran 2020 tarihinde İstanbul Maltepe’de Muharrem Eralp ilişki teklifini reddettiği Süreyyapaşa Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi çalışanı Ayşegül Aktürk’ü kesici aletle katletti. İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede sanık Muharrem Eralp hakkında, “tasarlayarak insan öldürmek”, “kasten insan öldürmek” suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapis, ayrıca “basit yaralama”, “suç delillerini yok etme, gizleme” suçlarından da 2 yıldan 6 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi. Davada ayrıca kullanılan kesici aleti yok etmeye çalışan baba Bayram Eralp için de 6 aydan 5 yıla kadar hapis istendi.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Ayşegül Aktürk’ün ardından: Unutamıyoruz, kabullen...

İlişki teklifine reddettiği erkek tarafından öldürülen sağlık emekçisi Ayşegül Aktürk’ün ardından ko...

Sağlık çalışanı kadın reddettiği erkek tarafından...

Hastane çalışanı Ayşegül Aktürk, ilişki teklifine hayır dediği erkek tarafından katledildi. Çalışma...

Ayşegül Aktürk için eylem yapan sağlık emekçileri:...

Sağlık emekçileri, ‘Hayır!’ dediği için katledilen sağlık emekçisi Ayşegül Aktürk, şiddete maruz kal...