Samsun’da ayrıldığı Emriye Metoğlu’na şiddet uygulayan sanık 10 yıl 4 ay ceza aldı
Canik ilçesinde boşandığı Emriye Metoğlu’na şiddet uygulayan İbrahim Zarap’ın yargılandığı davada ‘kasten öldürmeye teşebbüs’ten 10 yıl, ‘mala zarar verme’ suçundan 4 ay ceza verildi.

Samsun’un Canik ilçesinde 6 Mart tarihinde Emriye Metoğlu’na sokak ortasında şiddet uygulayan İbrahim Zarap’ın ikinci duruşması görüldü. Samsun 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuklu bulunan İbrahim Zarap, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden katıldı. Emriye Metoğlu'nun ailesi ve avukatı salonda hazır bulundu. Duruşmaya Metoğlu'na destek için birçok ilden avukat ile kadın platformu temsilcileri de katıldı.

‘ÖLDÜRMEDİM’ SAVUNMASI

Duruşmada savunma yapan İbrahim Zarap, uyguladığı şiddetten dolayı pişman olduğunu belirtti. Psikolojisinin bozuk olduğunu söyleyen Zarap, “Ben onu öldüremem, ben onun için ölümü göze aldım. Bundan sonra böyle bir olayla karşınıza çıkmayacağıma söz veriyorum ve tahliyemi talep ediyorum” dedi.

Mahkeme heyeti İbrahim Zarap’a “kasten öldürmeye teşebbüs”ten 10 yıl, “mala zarar verme” suçundan ise 4 ay hapis cezası verdi.


‘CEZA AZ, İSTİNAF’A GİDECEĞİZ’

Mahkeme çıkışı açıklama yapan avukat İslam Gezer, duruşmada istedikleri kararın çıkmayacağını bildiklerini söyledi. Tanık ve sanık beyanlarında akla mantığa sığmayan ifadeler olduğunu belirten Gezer, “Tarafların evlilik birliği bittikten Emriye’nin sosyal yaşamına müdahaleler var. ‘Emriye bekar bir kadın olarak istediğini yapamaz. Çünkü o bir çocuk annesidir’ demek suretiyle müvekkilimin sosyal hayatına müdahaleler söz konusu. Tabii ki bu mahkeme ve hükmü etkilemedi. Mahkeme kasten öldürmeye teşebbüsten 10, mala zarar vermeden 4 ay ceza verdi. Bu bizim için sevindiricidir. Ancak biz sanığın daha fazla ceza alması için öngörülen indirimlerin ortadan kaldırılması için kararı İstinaf’a başvuracağız” ifadelerini kullandı.

‘VİCDANLARA OYNAMAYA ÇALIŞTI’

Emriye Metoğlu ise cezayı az bulduğunu belirtti. Sanığın duruşmada kendisine olan gönül bağını anlattığını aktaran Metoğlu, “İlk önce duygusal sonra da cezaevinde yaşadığı sıkıntılardan bahsederek insanların vicdanı ile oynamaya çalıştı. Ama sonuçta ben de şiddeti yaşadım” diye konuştu.

Haber-Fotoğraf: MA

İlgili haberler
Samsun'da E.M'yi sokak ortasında darbeden İbrahim...

Samsun'da İbrahim Zarap adlı erkek eski eşi E.M'yi sokak ortasında çocuğununun gözü önünde dakikalar...

Samsun Kadın Dayanışması: Birbirimiz için sokaktay...

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü’nde sokağa çıkacak ola...

Samsun’da 42 gündür kayıp olan Arzu Aygün öldürülm...

Samsun’da 42 gündür haber alınamayan kadın ormanlık alanda ölü bulundu.