Sanıktan bildik savunma: 'Tecavüz yok, ilişki var'
Kızı tecavüze uğrayan Nurten'in dayanışma çağrısını yayımlamıştık daha önce sitemizde. Tecavüz davası görüldü. Neler yaşandı duruşmada, şimdi onu paylaşıyoruz.

18 yaşındaki bir kadın, çalıştığı mağazada tecavüze uğruyor ve hamile kalıyor. Yaşadıklarını hamileliğinin 8. ayına kadar hiç kimseye söyleyemiyor. Annesiyle paylaşması üzerine ise adli süreç başlıyor.
'Cinsel saldırı ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlamasıyla Anadolu Adliyesi 5. Ağır Ceza Mahkemesinde açılan davanın duruşması 6 Nisan Perşembe günü görüldü. Duruşmada ifadesi alınan sanık “Bir tecavüz yok, ilişki var” dedi. Sanığın eşi de tanık olarak dinlendi ve söyledikleri sanığın ifadesini destekler nitelikteydi. Tanık yaşananların bir ilişki olduğu ve bundan haberi olduğu beyanında bulundu.

OLAYI ANLATIRKEN ZORLANDI
Genç kadın ise ifadesini verirken zorlandı ve yaşadıklarını gözyaşlarıyla anlattı. Avukatı Mehtap Okuyan ruhsal durumun tespiti için Adli Tıp Kurumuna sevk talebinde bulundu ancak talep reddedildi. Sanığın duruşmaları takip etmesi, kaçma şüphesinin olmaması ve delilleri karartma durumunun kalmaması gerekçeleriyle tutuklanma talebi de reddedildi. Bir sonraki duruşma genç kadının tanıklarının dinlenmesi kararıyla 6 Temmuz 2017 Perşembe gününe ertelendi.

Nurten'in kızıyla birlikte yaşadıklarını anlattığı mektup burada:
Biliyoruz ki yalnız değiliz

İlgili haberler
Şiddete uğradığınızda neler yapabilirsiniz?

Şiddete uğrama ihtimaliniz varsa ya da şiddet dolu hayatınızı değiştirmek istersiniz ihtiyacınız ola...

Yasemin Çakal Davası

Yasemin, sistematik bir şekilde şiddet gördüğü kocasını kendisini korumak için öldürdü. Çocuğuyla bi...

Biliyoruz ki yalnız değiliz

Kızı tecavüze uğrayan bir annenin yalnız olmadığını hissetmesi ne kadar değerlidir bilir misiniz? Nu...