Sarıhan, Deniz Ceylan’ın yaşadıklarını Meclise taşıdı
CHP Milletvekili Şenal Sarıhan, eski kocasından şiddet gören ve ölüm tehditleri aldığı için dayanışma çağrısı yapan Deniz Ceylan’ın durumunu Başbakan yardımcılarına sordu.

Ekmek ve Gül’e yazdığı “Ölmek değil, yaşamak istiyorum” adlı mektupla maruz kaldığı şiddeti anlatan ve daha sonra video paylaşarak dayanışma çağrısı yapan Deniz Ceylan'ın durumunu CHP Ankara Milletvekili Şenal Sarıhan, Meclis Genel Kurulunda Başbakan yardımcılarına sordu.

Sarıhan, bütçe görüşmelerinin yapıldığı Meclis Genel Kurulunda Başbakan Yardımcıları Fikri Işık ve Hakan Çavuşoğlu’ya eski kocasının şiddetine ve ölüm tehditlerine maruz kalan Deniz Ceylan’ın yaşadıklarını aktardı. Sarıhan, “Samsun'da ikamet etmekte olan Deniz Ceylan isimli bir kadın arkadaşımız bir yıl önce evlenmiş olduğu eşinden şiddet gördüğü için ayrılmış fakat bu ayrılmadan sonra sürekli bir biçimde yaşamını tehdit eden saldırılarla karşı karşıya kalmış, ilgili makamlara başvurularının da olmasına rağmen bu makamlardan herhangi bir olumlu yanıt alamamıştır” dedi.

Kadın cinayetlerinin giderek arttığının altını çizen Sarıhan, konuya ilişkin acil önlem alınmasını talep etti.
Başbakan Yardımcıları konuya ilişkin derhal harekete geçeceklerini ifade ederken, Sarıhan konunun takipçisi olacaklarını belirtti.

NE OLMUŞTU?
Eski eşi tarafından sistematik olarak şiddet gören Deniz Ceylan, yaşadıklarını şöyle anlatmıştı;
Artık hiç uyuyamıyor, dışarı çıkamıyorum. Kimse ile görüşemiyorum ve çalışmam da mümkün değil. İyice yalnızlaştım. Kimsenin adresimi bilmesini istemiyorum. Çünkü herkesi tehdit ediyor adresimi ve telefonumu öğrenmeye çalışıyor. Çünkü biliyorlar ki İlker Lazoğlu beni illa öldürecek. Çünkü o biliyor, adalet erkeğin yanında. Bu mesele ben ölmeden kapanmayacak. Tüm kadınlara çağrı yapıyorum. Beni yalnız bırakmayın. Yanımda olun, destek verin. Ben ölmek değil yaşamak istiyorum!


İlgili haberler
Kadına şiddet vahşete dönüştü sorumlular korunuyor...

Kadına şiddet haberlerine her gün yenisi ekleniyor ve gittikçe vahşileşen yöntemler görüyoruz. Peki...

Ölmek değil yaşamak istiyorum

Uzaklaştırma kararına rağmen eski eşi tarafından defalarca şiddet gören ve ölümle tehdit edilen Deni...

Sesin sesimizdir Deniz Ceylan!

Tüm kadınlara seslenerek eski eşinden gördüğü sistematik şiddeti anlatan ve ölüm tehditleri aldığı i...