Savcı tecavüz girişimine 'basit istismar' dedi
Çocuğa tecavüz girişiminde bulunan failin nitelikli cinsel istismar suçundan yargılanması gerektiğini söyleyen Avukat Melezoğlu, deliller noktasında yeterli araştırmanın yapılmadığını belirtti.

Çocuğa tecavüz girişiminde bulunan fail Tacettin G.’nin “basit” değil “nitelikli cinsel istismar” suçundan yargılanması gerektiğini söyleyen Avukat Mevlam Melezoğlu, adli birimlerin deliller noktasında  yeterli araştırmayı yapmadığına dikkat çekti.

Hakkari’nin Derecik ilçesinde Tacettin G. (25) isimli erkek, 16 Mayıs günü bir çocuğa tecavüz girişiminde bulundu. Ailesinin fark etmesi üzerine haber verilen jandarma tarafından gözaltına alınan Tacettin G., sevk edildiği adliyede çıkarıldığı hakimlik tarafından “nitelikli cinsel istismar” suçundan tutuklanarak Hakkari Kapalı Cezaevi’ne gönderildi.

Failin yakalanması ardından yakınları ise, çocuğun ailesine şikayetlerini geri çekmeleri için baskı uyguladı.

Avukat Mevlam Melezoğlu, dosyaya ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

CEZA ALMAYACAĞINA DAİR BİR GÜVENLE FAİL BUNU GERÇEKLEŞTİRDİ

Olay günü failin çocuğun ailesinin evine gittiğini, tuvalette çocuğa uygunsuz fotoğraflar göstererek tecavüz girişiminde bulunduğu sırada ablasının durumu fark ettiğini söyleyen Melezoğlu, aynı gün içerisinde ailenin kendilerine haber verdiğini söyledi. Hakkari Barosu olarak olay yerine geldiklerini söyleyen Melezoğlu, gözlemleri sonucunda babanın engelli olduğunu, annenin ise kendisini savunabilecek durumda olmadığını kaydetti. Melezoğlu, “Ayrıca ailedeki diğer bireylerin de çocuk olduğunu fark ettik. Dolayısıyla dosyadaki sanığın bu olayı gerçekleştirirken ceza almayacağı, herhangi bir cezai müeyyide maruz kalmayacağına olan güven sebebiyle bunu gerçekleştirdiğini düşünüyoruz. Çünkü aile gerçekten kendisini savunabilecek durumda değil” diye belirtti.

DELİLLER İYİ DEĞERLENDİRİLMELİ

Adli birimlerin de olay yerine geldiğini ancak yapılan incelemenin eksik olduğuna dikkat çeken Melezoğlu, tecavüz girişiminin olduğu yerin fotoğrafının kendileri tarafından dosyaya konulduğunu söyledi. Çocuğun kıyafetlerinin de alınmadığını kaydeden Melezoğlu, “Bu tür dosyalarda delil elde etmek çok zor. Dolayısıyla eldeki delillerin iyi değerlendirilmesi gerekiyor. Eğer dosyada mağdurun elbiselerine el konulmuş olsaydı, DNA araştırması yapılabilirdi. Fakat adli birimler bu araştırmayı yapmamış” dedi.

Melezoğlu devamında şu ifadeleri kullandı: “Şu anda tutuklu bir sanık var. Her ne kadar soruşturma aşamasında olsa da tanıklar tarafından farklı beyanlar söylenmiş olsa da esas itibariyle bu olayın gerçekleştiği husus belirgindir. Bu zaten doktor raporunda da mevcuttur. Bu suretle TCK 103 ve 109 kapsamında iddianameler düzenlenmiş. Dosyada toplanabilecek ve suçun isnadı için gerekli deliller mevcuttur.”

İddia makamının failin, “basit cinsel istismar” suçundan yargılanmasını istediğini dile getiren Mevlam, aksine “nitelikli cinsel istismar” suçundan yargılamanın yapılması gerektiğini vurguladı. Mevlam, doktor raporuna da işaret ederek, “teşebbüs aşaması bile olsa suçun tamamen gerçekleşmiş olması” anlamına geldiğinin altını çizdi

Kaynak: Jinnews

Fotoğraf: Sendika.org arşivi/csgorselarsiv.org

İlgili haberler
GÜNÜN ÖNERİSİ: Çocuk istismarından haberdarsanız b...

Çocuk istismarından, ihmalinden kuşkulanıyor ya da bunu biliyorsanız istismarın durması ve çocuğun k...

Çocuğu istismara uğrayan annelerden 4. Yargı Paket...

4. yargı paketiyle istismar suçlarında somut delil getirilmesi zorunluluğuna çocuğu istismara uğraya...

'4. Yargı Paketi cezasızlığı pekiştirip istismar f...

Avukat Sevil Aracı, 4. Yargı Paketi'ndeki cinsel istismar suçunda 'somut delil' aranması maddesinin...