Sedefnur Çağlar, şüpheli şekilde 7. kattan düştükten sonra 12 dakika kimse yanına gitmemiş
Polis Memuru Ahmet Ata’nın Kocaeli’nin Körfez ilçesindeki 7’nci kattaki dairesinden şüpheli şekilde düşerek ağır yaralanan Sedefnur Çağlar’ın 12 dakika yerde beklediği ortaya çıktı.

Kocaeli Üniversitesi Mimarlık Fakültesi son sınıf öğrencisi Sedefnur Çağlar (23), 8 Ocak gecesi erkek arkadaşı olduğu iddia edilen Ahmet Ata’nın evine gitti. Sedefnur, ertesi sabah erken saatlerde A11 Blok’un 7’nci katındaki dairenin balkonundan şüpheli bir şekilde düşerek ağır yaralandı.

Olayın ardından Polis Memuru Ahmet Ata ve evdeki diğer Polis Memuru Orhun Ç. ile onun kız arkadaşı Elif Ş. gözaltına alındı. Elif Ş. emniyetteki işlemlerin, Orhun Ç. ise savcılıktaki ifadesinin ardından serbest kaldı. Ahmet Ata ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.

SORUŞTURMA KASTEN ÖLDÜRMEYE TEŞEBBÜSTEN YÜRÜTÜLÜYOR

“Şüpheli düşme” olarak başlatılan soruşturma, tanık ifadeleri, tutuklanan Ahmet Ata’nın ifadelerindeki çelişkiler ve diğer veriler de dikkate alınarak “kasten öldürmeye teşebbüs” soruşturmasına dönüştü.

AHMET ATA’DAN ALINAN NUMUNELERDE UYUŞTURUCU BULUNDU

Hürriyet’ten Musa Kesler’in haberine göre, Ahmet Ata’dan alınan numunelerde uyuşturucuya rastlandı.

Sedefnur Çağlar| Fotoğraf: DHA

12 DAKİKA BOYUNCA KİMSE YANINA GİTMEDİ
Tutuklanan Polis Memuru Ahmet Ata, Sedefnur Çağlar ile cep telefonunda başka kadınlarla olan yazışmalarını görmesi üzerine tartıştıklarını iddia etti. Ata, evin salonunda başlayan tartışmanın mutfakta devam ettiğini ve daha sonra Sedefnur Çağlar’ın kendini balkondan aşağı attığını öne sürdü.
Olay yeri tespitlerine göre Sedefnur Çağlar düştükten sonra 12 dakika kadar düştüğü yerde bekledi. O süre içinde kimse yanına geldi.
İfadesinde, Sedefnur Çağlar ile 2 yıl önce tanıştıklarını ve bu süreçte iki kez intihar girişiminde bulunduğunu öne süren Ahmet Ata, gece birlikte olduklarını ve alkollü olduklarını iddia edip şunları söyledi:
“Ben uyurken telefonumu kurcalamış ve başka kızlarla olan eski yazışmalarımı görmüş. Çok sinirliydi. Bağırıp çağırdı. Masadaki şeyleri bana fırlattı. O esnada bardak veya sürahi düştü kırıldı. Sedefnur kızmakta haklı olduğu için tepki göstermedim. Çünkü kendimi o kayıtlardan dolayı mahcup hissediyordum. Sedefnur mutfağa geçti. Ben de geçtim. ‘Nasıl böyle bir şey yaparsın?’ diye bağırmaya devam ediyordu. Sigara yaktı, sandalyeye oturdu. Göğsüme ve omuzlarıma vurdu. Hiç tepki vermedim. Sonra hızlıca balkona gitti. Aşağı atladığını gördüm. Karşıda sitenin dışında polis ekipleri vardı. Bağırdım, gerisini hatırlamıyorum.”
Evde bulunan Elif Ş. ve Orhun Ç.’nin sesler üzerine uyandığını öne süren Ahmet Ata, “Sedefnur’u ben itmedim. Bana bağırdığında hiç tepki de göstermedim. Hiçbir el hareketi yapmadım. İntihar ettiğini düşünüyorum. İntihar etmesini gerektirecek bir sebep de yoktu. Sadece yazışma kayıtlarından dolayı tartışmıştık” iddialarını öne sürdü.
Serbest bırakılan Orhun Ç. ise ifadesinde “Ahmet mutfakta uzanmış halıyı yumrukluyordu. Beni görünce ‘Sedefnur aşağı atladı’ dedi. Telefonumu aldım 112’yi aradım. Daha sonra aşağıya baktığımda iki polis memurunun geldiğini gördüm” dedi.
‘ÖLÜRSEM GÜNLÜĞÜMÜ AİLEME VER’
Ahmet Ata’nın kardeşi de ağabeyi tutuklandıktan sonra savcılığa giderek tanık sıfatıyla ifade verdi. Ata’nın kardeşi, “Sedefnur’un ev arkadaşı Elifnur G. ile ağabeyimin tutuklandığı olaya dair 11 Ocak’ta telefonla görüştük. Elifnur bana Sedefnur’un bir günlüğü olduğunu söyledi. Sedefnur, Elifnur’a ‘Ben ölürsem bu günlüğü aileme ver’ diye vasiyet etmiş. Ben de Elifnur’a bu günlüğü savcılığa vermesini söyledim. Elifnur da bana ‘Tamam ama önce benim okumam lazım’ dedi. Kendi özel hayatına dair şeyler de olabileceğinden bahisle çekindiğini düşünüyorum” dedi.

Fotoğraf: Eylem Nazlıer/Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Sedefnur'un 7. kattan şüpheli şekilde düşmeden önc...

Kocaeli'nde üniversite öğrencisi 23 yaşındaki Sedefnur Çağlar polis memuru O.Ç.'nin evinin penceresi...

Zübeyde Karakoç’un şüpheli ölümüne kadınlardan tep...

Geçtiğimiz hafta şiddet gördüğü erkek arkadaşıyla yaşadığı evde şüpheli bir şekilde hayatını kaybede...

Şüpheli ölümlere ‘intihar’ etiketi yeni kadın cina...

Pandemiyle birlikte şüpheli kadın ölümlerindeki artış dikkat çekecek boyuta ulaştı. Pek çoğu cinayet...