Şehriban Elmas davasında katil eşe müebbet hapis cezası
Şehriban Elmas davasında karar verildi. Şehriban’ı işkence ile öldüren koca İzzet Elmas ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası aldı. Yargılanan diğer 4 sanık ise beraat etti.

Şehriban Elmas’ın Adana’da işkence ile öldürülmesi davasının karar duruşması Adana 6’ıncı Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. 5 Aralık gecesi evinde gördüğü işkence sonrası kafasında ve vücudunda kırıklar oluşan Şehriban’ın öldürülmesi ile ilgili tutuklu sanık İzzet Elmas, aile bireyini kasten öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet cezası aldı. ‘Aile bireylerinden birini öldürmek’ ağırlaştırma nedeni olarak kabul edilirken, ‘canavarca hislerle öldürme’ ağırlaştırma nedeni görülmedi.

İzzet Elmas’ın anne ve babasının da içinde olduğu suça iştirakten 20 yıl hapis cezası ile yargılanan 4 kişi ise ‘olay yerinde olduklarına dair bir delil bulunamadığı’ gerekçesiyle beraat aldı. Üzerlerinde silah bulunan İbrahim Elmas’a 7 bin 300 lira para cezası, yine üzerinde silah bulunan Nusret Elmas 10 ay hapis cezası aldı, hükmün geri bırakılmasına karar verdi.

DAHA FAZLA KADIN ÖLDÜRÜLMESİN DİYE…
Duruşmada son kez ifade veren İzzet Elmas, Şehriban’ın “Çocuğun senden olduğunu nereden biliyorsun” şeklinde sözler söylediği ve şuurunu kaybederek eşini darp ettiği iddialarını sürdürdü. Şehriban’ın ailesinin avukatları bu sözlerin emniyet ifadesinde yer almadığını, sonradan indirim almak için söylendiğini ifade etti. Avukatlar daha fazla kadının öldürülmemesi için indirim olmaksızın ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istedi.

SANIK AVUKATINDAN ‘ERKEK OLMAYAN ANLAMAZ’ SAVUNMASI
Sanık avukatı ise İzzet Elmas’ın beyanlarına dayanarak müvekkilinin sakin kişilikte biri olduğunu iddia etti ve şöyle konuştu: “Hiçbir erkek böyle bir duruma sakin kalamaz. Şehiriban Elmas’ın ağır hakaretleri neticesinde olay yaşanmıştır. Müvekkilim eşini ve çocuğunu sevmektedir. Doğu kültürüne sahip biri durduk yere sinirlenmez. Bunu anlamak için erkek olmak gerekir.”

Avukat Sevil Aracı dava sonrası kararı değerlendirdi. Davayı temyize taşıyacaklarını söyledi. 

İlgili haberler
Kadın cinayetlerinde değişen bir şeyler var

Yaşı, mesleği, eğitimi ne olursa olsun aynı şiddetin hedefi haline geliyor kadınlar. Gerekçeler gaze...

Bir kadın cinayetinin ardı

Hatice, koruma kararı dilekçesi çantasındayken kocasının bıçakla üzerine yürümesiyle camdan atılmış...

Şehriban Elmas için ailesi ve avukatı adalet istiy...

Kocası ve kocasının ailesi tarafından dövülerek katledilen Şehriban Elmas davasında sona geliniyor....