Şehriban’ı işkenceyle öldüren koca ‘pişmanım’ dedi
Kocası tarafından işkence ile öldürülen Şehriban Elmas davası görüldü. İşkenceci koca ‘pişmanım’ dedi, ailesinin Şehriban’a şiddet uyguladığını da reddetti.

Şehriban Elmas’ın vücudunda ve kafa tasında kırıklar oluşmasına sebep olacak şekilde işkence ile öldürülmesine ilişkin davanın dördüncü duruşması Adana 6’ıncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. İşkenceci koca İzzet Elmas, Şehriban Elmas’ı kasten, canavarca hisle ve eziyet çektirerek öldürme suçundan müebbet hapisle, anne ve babasının da içinde olduğu 4 kişi ise suça iştirakten 20’şer yıl hapis istemi ile yargılanıyor.

SANIĞIN DAYISI ‘AİLE KARARI’ İDDİASINI REDDETİ
Şehriban’ın kız kardeşi Yıldız Kurt, ifadesinde Şehriban, İzzet Elmas’tan ayrı olduğu sırada Elmas’ın dayısının ailenin yanına gelerek barışmazlarsa “Şehriban’ın infaz edileceği” şeklindeki sözlerine dayanarak ailenin kardeşi hakkında öldürme kararı verdiğini söylemişti. Bu duruşmada dinlenen şahıs kısa bir ifade verdi. İzzet Elmas'ın dayısı ifadesinde böyle bir konuşma geçtiğini reddetti.
İzzet Elmas, olaydan dolayı pişman olduğunu belirterek, ailesinin bir şey yapmadığını iddia etti.
Dosya mütalaa için Cumhuriyet Başsavcılığına gönderildi. Suça iştirak ettikleri için yargılanan aileden 4 sanık hakkında tutuklama talebi reddedildi. İzzet Elmas’ın ise hakkında kuvvetli suç şüphesini doğuran somut deliller olduğu için tutukluluğunun devamına karar verildi.
Dava 28 Eylül’e ertelendi.

NE OLMUŞTU?
Şehriban Elmas, 5 Aralık 2016 gecesi evinde dövülmüş, vücudu kırıklar içerisinde sokağa bırakılmış, aynı gece hastanede hayatını kaybetmişti. Olay günü kız kardeşi ile telefonda görüşen Yıldız Kurt, verdiği ifadede kız kardeşi ile çok kısa görüştükten sonra açık kalan telefondan kız kardeşinin “Vurmayın” diye yalvarırken Şehriban’ın kayınvalidesinin kocasına seslenerek “İsmail o demiri bana ver” dediğini ifade etmişti. Kasten, canavarca hisle ve eziyet çektirerek öldürme suçundan müebbet hapisle yargılanan İzzet Elmas, mahkemede verdiği ifadede Şehriban’ın kendisine “Çocuğu sevme. Çocuğun senden olduğunu nerden biliyorsun” dediğini iddia etmişti. Emniyetteki ifadesinde olayı ayrıntılı şekilde anlatan Elmas, mahkemede olay anını hatırlamadığını iddia etmişti.

İlgili haberler
Eşi tarafından öldürülen Şehriban Elmas’ın davası...

Adana’da kocası ve kocasının ailesi tarafından işkence ile öldürülen Şehriban Elmas’ın duruşması ert...

Tecavüzcüye ‘imitasyon’ indirimi

Kadına yönelik suçlarda skandal ceza indirimlerine bir yenisi eklendi. Ankara’da bir öğretmene tecav...

Kadına yönelik suçlarda yargının durumu

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun takip ettiği davalardan hazırladığı rapor, kadına yön...