Şengül Karaca ve tüm öldürülen kadınlar için ‘gerçek adalet’
Erkek arkadaşı tarafından öldürülen Şengül Öğretmen için KESK İstanbul Kadın Meclisi öldürüldüğü yerde anma yaparak 12 Haziran’da görülecek 4. Duruşmaya çağrı yaptı.

4 Mayıs 2017 tarihinde yaşadığı evin penceresinden birlikte yaşadığı erkek tarafından aşağıya atılan Öğretmen Şengül Karaca öldürüldüğü yerde, evinin önünde arkadaşları tarafından anıldı. KESK İstanbul Kadın Meclisi adına açıklama yapan Ayşe Panuş 12 Haziran’da görülecek Şengül Öğretmen cinayetinin 4. duruşmasını hatırlatarak “Sanık Hasan Aydın her şeyi hatırlıyor, bir tek Şengül’ü aşağı attığını hatırlamıyor. Şengül intihar eğilimliydi diyerek suçunu örtbas ediyor. 12 Haziran’da Çağlayan’dayız. Gerçek adalet istiyoruz” dedi.


KESK İstanbul Kadın Meclisinin açıklamasının tamamı şöyle: 

4 Mayıs 2017’de gece saat 2.00 sularında Şengül arkadaşımız pencereden atılarak öldürüldü. Şengül’ün ölümü basında şu başlıklarla yer aldı “Şengül Öğretmenin Sır Ölümü” . Haberlerin tamamında “alkol alarak eve gelen” ibaresi yer aldı. Öldürülmenin gerekçesiymiş gibi.
Biz kadınlar biliyoruz ki bu ülkede kocaları kardeşleri babaları sevgilileri tarafından öldürülen tüm kadınların öldürülmesini meşru kılmaya çalışan erkek medya, erkek egemen toplum, erkek egemen yargı bunları kullanarak kadın katillerine haksız tahrik indirimi, iyi hal indirimi uygulamaktadır.
Öte yandan sadece kendi canlarını korumak, şiddetten kendini korumak için nefsi müdafaa yoluna başvuran Nevin Yıldırım, Yasemin Çakal ve Çilem Doğan’a aynı yargı, nefsi müdafaa nedeniyle beraat vermedi
Erkek adalet değil gerçek adalet istiyoruz
Şengül Karaca’nın Mahkeme süreçlerinde “şüpheli” Hasan Aydın” her şeyi hatırlıyor ama bir tek şeyi hatırlamıyor “Şengül’ün pencereden nasıl atıldığını”
Şüpheli Hasan Aydın iddia ediyor “Şengül ilaç kullanıyordu intihar eğilimi vardı” Kadın katillerinin son dönemde karşımıza çıkardıkları yeni erkek bahanesi “intihar eğilimi vardı”. İntihar değil bu bir cinayettir. Yaşamak ve yaşatmak istiyoruz.
Olayın üzerinden tam 1 yıl geçtikten sonra Mahkeme 11 Mayıs saat 11:00’de bu sokak ve ev için keşif kararı çıkardı. 11 Mayıs’ta burada keşif yapılacak. Sokakta olayı gören, şahit olan herkesi o gün keşfe çağırıyoruz. Mevzu bahis bir kadının katledilmesi ise bir anda toplum sessizliğe bürünüyor. Gerçek adalet için susmayalım korkmayalım. Sustuğumuz sürece katilleri koruyor ve bu suça ortak oluyoruz.
Bir kez daha diyoruz ki, her yer suç Şengül ve erkek şiddeti sonucu öldürülen tüm kadınlar için ERKEK ADALET DEĞİL GERÇEK ADALET İSTİYORUZ!
12 Haziran’da tüm kadınları 31. Ağır Ceza Mahkemesinde 4. celse olacak olan duruşmaya çağırıyoruz.
Erkek adalet değil gerçek adalet
KADIN CİNAYETLERİ POLİTİKTİR
YAŞASIN KADIN DAYANIŞMASI
JIN JIYAN AZADÎ

İlgili haberler
Bir cinayet sanığı daha şaşırtmadı: Şengül intihar...

Erkek arkadaşı tarafından evinin camından aşağı itilen Şengül Öğretmen’in cinayet davasının ilk duru...

Şengül Öğretmeni katleden erkek: Atlamasın diye en...

Şengül Karaca’yı pencereden atarak öldürdüğü için yargılanan Hasan Aydın’ın davasına devam edildi. D...

Şengül Karaca davasında keşif kararı

Şengül Karaca’yı evinin camından iterek öldürmekle suçlanan Hasan Aydın’ın yargılandığı davanın üçün...