‘Seni öldürsem 3-5 ay ceza alırım’ diyen sanık tahliye edildi
Evli olduğu Galavizh Ayoubi Amirabad’ı ‘Seni öldürsem 3-5 ay ceza alırım’ diyerek şiddete maruz bırakan Zülküf C.’nin yargılandığı davada mahkeme Zülküf C.’yi ev hapsi adli kontrolüyle tahliye etti.

Evli olduğu İranlı mülteci Galavizh Ayoubi Amirabad’ı şiddete maruz bırtakan Zülküf C.’nin yargılandığı davanın ilk duruşması Adana 22. Asliye Ceza Mahkemesinde görüldü.

Davaya Adana Kadın Platformu, Adana Barosu Kadın Hakları Merkezi, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu adına katılan avukatların katılma talepleri mahkeme tarafından şiddetin önlenmesinde kadın mücadelesinin önemli olduğu dile getirilerek kabul edildi. Ancak mahkeme, tutuklu bulunan 36 yaşındaki sanık Zülküf C.’yi ev hapsi adli kontrolüyle tahliye etti. Duruşma dinlenemeyen tanıkların dinlenmesi ve olaya ilişkin görüntüler üzerinden bilirkişi incelemesi yapılması için 16 Kasım 2021 tarihine ertelendi.

ÖLDÜMLE TEHDİT ETMİŞTİ, ‘BEN BÖYLE BİR ADAM DEĞİLİM’ DEDİ

Daha önce bir cinayet, çok sayıda yaralama suçundan cezası olan ve “Eşine uyguladığı şiddet görüntülendiği sırada “Seni öldürsem yiyeceğim ceza 3-5 ay” diyen sanık Zülküf C. Kendini “Ben böyle bir adam değilim” diye savundu. Zülküf C. ayrıca “Ben onlar üşüyor diye çalıçırpı toplayıp yaktım, şirketimi onun üzerine yaptım" şeklinde iddialarda bulundu.

‘MÜLTECİ KADINLARLA DAYANIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ’
Duruşmadan sonra açıklama yapan Adana Kadın Platformu, kararın Galavizh’i ölüm tehlikesi altında bıraktığına dikkat çekti. Platform adına bilgi veren Av. Sevil Aracı, sanığın tahliyesinin Galavizh'i ölüm tehlikesi altında bıraktığını belirterek şunları söyledi, “Zira sanık öldürme suçu da dahil olmak üzere sabıkası oldukça kabarık olan bir kişi. Bu aşamadan sonra Galavizh’i korumak için kolluğun önlem alması, İstanbul Sözleşmesi’ni etkin bir şekilde uygulaması gerekiyor. Aksi halde Galavizh’in başına gelecek tüm olumsuzluklardan Türkiye hükümeti sorumlu olacaktır. Biz Adana Kadın Platformu olarak Türkiyeli kız kardeşlerimiz ile olduğu gibi mülteci kadınlarla da dayanışmaya devam edeceğiz. Bir kişi daha eksilmeye tahammülümüz yok. Galavizh’i yalnız bırakmayacağız.” dedi.
CHP Adana Kadın Kolları Başkanı Av. Oya Tekin, de Galavizh’in ölüm tehlikesine dikkat çekerek “Sadece davaya konu olan son şiddet olayı değil, öncesinde de silahlı bir şiddet var. Bu durum dosyada tanıklarla da ıspatlanmış bir durumda. Sanığın tutuksuz yargılanması ile Galavizh ve çocukları için ciddi bir hayati tehlike var. Ölünce mi sahip çıkacağız biz bu kadınlara?” dedi.


NE OLMUŞTU?
Adana’da yaşayan İranlı mimar Galavizh Ayoubi Amirabad, yaklaşık 1 aydır eve gelmeyen eşi Zülküf C. tarafından misafirlikte olduğu komşularına ait evin bahçesinde öldüresiye darbedildi. Darbedildiği görüntüler kızı tarafından sosyal medyada paylaşılınca zanlı polis tarafından gözaltına alınmış, tutuklanmıştı.
Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, sanığın “Ben var ya seni öldürsem de ceza yemem. Benim yiyeceğim ceza 3-5 ay haberin olsun. Her şeyi göze alıyorum ben. 5 sene de 10 sene de yatsam göze alıyorum” demesi dikkat çekmişti. Sanık görüntüleri çeken kız çocuğuna dönerek “Seni yok edeceğim, çek, çek yaklaştır, makyaj yap. Benim sabah, öğle, akşam ekmeğimi yediniz nankörler” demişti.


İlgili haberler
İstanbul Sözleşmesi’ni savunan İranlı mülteciler s...

Denizli’de İstanbul Sözleşmesi eylemine katıldıkları için gözaltına alınan ve 6 Nisan’da Aydın Geri...

Aydın GGM’de tutulan İranlı mülteciler: Psikolojim...

Denizli'de İstanbul Sözleşmesi eylemine katıldığı için sınır dışı kararı verilen ve Aydın GGM’de tut...

İranlı Z.N.’ye tecavüz eden faillerin davası ertel...

Kurubaş Geri Gönderme Merkezinde İranlı Z.N.’ye tecavüz eden güvenlik görevlileri hakkında açılan da...