Sevda Karaca 'Savaşlar Dünyasında Kadın Olmak' panelinde ODTÜ'lülerle buluştu
Yayın kurulu üyemiz, EMEP Gaziantep Milletvekili Sevda Karaca, ODTÜ'lülerle buluştu. Karaca, Türkiye'de kadın mücadelesi ve Türkiye'den Filistin'e bir kız kardeşlik köprüsü kurmanın önemini vurguladı.

ODTÜ Emek Gençliği, EMEP Antep Milletvekili Sevda Karaca katılımıyla birlikte "Savaşlar Dünyasında Kadın Olmak" isimli bir panel gerçekleştirdi. İsrail ve Filistin arasındaki savaşın aynı zamanda kadın ve çocuklara yönelik bir savaş olduğunu belirten Karaca, mülteci kadınların ülkede ciddi bir çoğunluk oluşturduğunu ve örgütlenmelerinin çok önemli olduğunu vurguladı.

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında yapılan panelde Karaca, Türkiye'de Kadın mücadelesi ve Türkiye'den Filistin kız kardeşlik köprüsü neleri değiştirebilir konularına değindi.

Panelde mülteci kadınlar, İsrail ile olan ekonomik ilişkiler, savaşta işçi mücadelesi ve konumu, kadın mücadelesi ve sosyalizm tartışıldı. Savaşın ekonomik ilişkilerine ve Türkiye'nin İsrail'le olan ekonomik ilişkilerine yönelik sorulan sorular üzerine Karaca, sadece İsrail ile olan ilişkilerin feshedilmesinin sorunu çözmeyeceğine, emperyalist ekonomik ilişkilenmelerinin tümüyle ortadan kalkması gerektiğine ve bu kapsamda emek-sermaye ilişkilerine vurgu yaptı .

BU SAVAŞ KADINLARI VE ÇOCUKLARI HEDEF ALIYOR

İsrail ve Filistin arasındaki savaşın aynı zamanda kadın ve çocuklara yönelik savaş olduğunu belirten Karaca, mücadelenin yalnızca taleplerimizi kazanmak için değil aynı zamanda kadına yönelik şiddeti ve eşitsizliği üreten kapitalizme karşı verilmesi gerektiğini vurguladı. Mülteci kadınların Türkiye'deki konumu için bu meseleyi, "Hesap vermemiz gereken, çok çaba göstermemiz gereken ne yapıp edip örgütlenmemiz gereken alanlardan bir tanesi olarak" tanımlayan Karaca, Antep'ten örnek vererek mülteci kadınların ciddi bir çoğunluğu oluşturduğunu ve örgütlenmelerinin önemine değindi.

Fotoğraf: Evrensel

İlgili haberler
ODTÜ mezunu kadınlar anlatıyor: ‘ODTÜ’den mezun ol...

ODTÜ’den mezun olan kadınlar derinleşen kriz koşullarında ODTÜ diplomasına sahip olmanın yeterli olm...

Sevda Karaca göçmen kadınlarla buluştu: ‘Gaziantep...

Gaziantep Milletvekili Adayı Sevda Karaca, Şahveli Mahallesi’nde göçmen kadınlarla buluştu: ‘Biz art...

Filistinli kadınlar, kuşatmaya karşı dünya kadınla...

Gazze’deki kitlesel bir kadın koalisyonu, tüm dünyadaki kadınları İsrail’in Filistin kuşatmasını kal...