Sezen Ünlü davasında istismar başvurusu incelenecek
Sezen Ünlü’yü istismara maruz bırakan ve 5 aylık hamileyken katleden Anıl Yolum’un yargılandığı davada, istismara dair karakola yapılan başvurunun incelenmesine karar verildi.

26 Mart’ta İzmir Konak ilçesinde Anıl Yolum tarafından katledilen 17 yaşındaki Sezen Ünlü’nün ölümüyle ilgili açılan davanın ilk duruşması görüldü. 5 aylık hamile olan Ünlü’yü katleden Yolum hakkında “Gebe olduğu bilinen kadını öldürmek” ve “çocuğu kasten öldürmek” suçundan 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle açılan dava duruşması İzmir Bayraklı Adliyesi 11’inci Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Tutuklu Anıl Yolum duruşmada hazır bulundu. Taraf avukatları ve Ünlü’nün babası Serdar Ünlü de duruşmaya katıldı.

Duruşma kimlik tespiti ile başladı. Sanık Yolum, olay anını hatırlamadığını söyledi. Yolum, mahkeme heyetinin suç aletini neden yanında taşıdığına ilişkin soruya, “Her zaman yanımda taşıyordum” cevabı verdi.

Ünlü’nün babası Serdar Ünlü ise, failin kızını istismar ettiği ve evliliğe zorladığını aktardı. Baba Ünlü, dini nikahın ardından kızına şiddet uygulandığını, bu nedenle karakoldan uzaklaştırma kararı aldıklarını anımsattı. Mahkemede, olaya tanık olan 2 kişinin de ifadelerine başvurdu. Tanıklar, olay anına dair gördüklerini anlatarak, sanık Yolum’un kendilerini katliamla ilişkilendirmekle tehdit ettiğini aktardı.

İzmir Barosu Kadın Hakları Komisyonu ve Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu (KCDP) temsilcilerinin yaptığı müdahillik talebi mahkeme tarafından reddedildi.

Sezen Ünlü’nün anneannesi Sezen’in ölümünden sonra verdiği röportajda, “Eğer karakola şikayet ettiğimizde tutuklansaydı, Sezen sağ olurdu. ‘Kızım vazgeç o kadar tecavüze uğrayan insanlar var, tutuklansın gitsin içeriye’ dedik. Yok ‘Bana laf gelmesin evleneyim ondan sonra’ dedi. Yaşı ufak olduğu için nikah yapmadılar. Babası da istemedi. Belki evlenir geri alırız diye” şeklinde konuşmuştu. Sezen Ünlü’nün anneannesi: Fail tutuklanmış olsaydı Sezen yaşıyor olacaktı
İSTİSMARIN İNCELENMESİ İSTENİLDİ

Mahkeme heyeti, bir sonraki duruşmada yeni tanıkların dinlenmesine ve Yolum’un Ünlü’yü cinsel istismara maruz bıraktığına ilişkin Boğaziçi Polis Karakolu’na yapılan başvurunun İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca incelenmesine karar verdi.

Mahkeme heyeti, Yolum’un tutukluluk halinin devamına karar vererek, bir sonraki duruşmayı 1 Şubat 2022’ye erteledi.

Haber-Fotoğraf: MA


İlgili haberler
17 yaşındaki Sezen Ünlü’nün cinsel saldırıya maruz...

İzmir’de Anıl Yolum tarafından öldürülen 17 yaşındaki Sezen Ünlü'nün babası Serdar Ünlü, kızının, ci...

Sezen Ünlü’nün anneannesi: Fail tutuklanmış olsayd...

Devletin kadını ve çocuğu korumak yerine İstanbul Sözleşmesi’nin kaldırdığını söyleyen Sezen Ünlü’nü...

Sezen, Necla ve katledilen kadınlar için sağlık ör...

İzmir’de Sağlık Lisesi öğrencisi Sezen Ünlü ve Aydın’da sağlık emekçisi Necla Demirbaş’ın katledilme...