Sezen Ünlü davasında yeni tanıklar dinlendi
Konak’ta 5 aylık hamile Sezen Ünlü’yü katleden Anıl Yolum’un yargılandığı davanın duruşmasında yeni tanıklar dinlenirken, mahkeme duruşmayı 17 Mayıs’a erteledi.

İzmir’in Konak ilçesinde 26 Mart 2021 tarihinde Anıl Yolum tarafından istismara maruz kaldıktan sonra katledilen 17 yaşındaki 5 aylık hamile Sezen Ünlü’nün ölümüyle ilgili açılan davanın 3’ncü duruşması İzmir Bayraklı Adliyesi 11’inci Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü.

Yolum hakkında, “Gebe olduğu bilinen kadını öldürme” ve “Çocuğu kasten öldürmek” suçlarından 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteniyor.

TANIKLAR DİNLENDİ

Kimlik tespiti ile başlayan duruşmada, daha sonra tanıklar dinlendi. Tanıklardan O.G., beyanlarında faili korurken, Ünlü hakkındaki duyumları anlattı. İkinci olarak dinlenen bir başka tanık ise evinin penceresinden katliama tanıklık ettiğini belirterek, olay yerinde bulunan Y.E. ve P.E. isimli kişilerin olay yerinden faille birlikte kaçmaya çalışırken, gördüğünü söyledi. Tanık ayrıca, failin yakınlarının evine gelerek, tehditlerde bulunduğunu aktardı.

Üçüncü tanık olan Ünlü’nün kuzeni, Sezen’i katledilmeden 3 gün önce mahallede gördüğünü ve kendisine Yolum tarafından takip edilerek, ölümle tehdit edildiğini söylediğini belirtti.

Sezen Ünlü’nün anneannesi Sezen’in ölümünden sonra verdiği röportajda, “Eğer karakola şikayet ettiğimizde tutuklansaydı, Sezen sağ olurdu. ‘Kızım vazgeç o kadar tecavüze uğrayan insanlar var, tutuklansın gitsin içeriye’ dedik. Yok ‘Bana laf gelmesin evleneyim ondan sonra’ dedi. Yaşı ufak olduğu için nikah yapmadılar. Babası da istemedi. Belki evlenir geri alırız diye” şeklinde konuşmuştu. Sezen Ünlü’nün anneannesi: Fail tutuklanmış olsaydı Sezen yaşıyor olacaktı
DAVA ERTELENDİ

Sanık avukatı, Ünlü’ye ait ses kaydını sunmak için mahkemeden süre talebinde bulunarak, tanık olarak çağırılan N.B.’nin bir sonraki duruşma da hazır bulunacağını belirtti.

Beyanların ardından mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek, sanık avukatını son kez ek süre talebinin kabul edildiği yönünde uyardı. Tanık N.B.’nin de bir sonraki duruşmaya hazır edilmesini isteyen mahkeme, duruşmayı 17 Mayıs’a erteledi.

Kaynak: MA

İlgili haberler
Sezen Ünlü davasında istismar başvurusu incelenece...

Sezen Ünlü’yü istismara maruz bırakan ve 5 aylık hamileyken katleden Anıl Yolum’un yargılandığı dava...

17 yaşındaki Sezen Ünlü’nün cinsel saldırıya maruz...

İzmir’de Anıl Yolum tarafından öldürülen 17 yaşındaki Sezen Ünlü'nün babası Serdar Ünlü, kızının, ci...

5 aylık hamile Sezen, Anıl Yolum isimli erkek tara...

17 yaşındaki 5 aylık hamile Sezen Ünlü, bebeğin babası Anıl Yolum tarafından 16 yerinden bıçaklanara...