SF Trade’de işten atılan 4 kadın için industriall sendikası kampanya başlattı
Sendikalaştıkları için işten atılan 4 kadın işçi için küresel çalışma yapan Industriall sendikası kampanya başlatarak işçilerin işe iade edilmesi ve haklarına kavuşması için kampanya başlattı.

Küresel markalar için tekstil ve deri ürünleri üreten SF Trade işçileri 2019 yılında fazla mesai ücretlerinin ödenmesini, üretim zorlaması olmadan çalışmayı ve saygı görmeyi talep ederek Deriteks sendikasında örgütlendikleri için işten atılmıştı. İşten atmaların üzerine fabrika önünde direnişe geçen kadın işçilere bir de şirket tazminat davası açmış, işçileri haksız rekabete yol açmakla suçlamıştı. İşçilerin örgütlenme hakkına saldıran yönetim her türlü örgütlenme çalışmasına karşı da düşmanca davranmıştı.  

Direnişleri hala süren işçi kadınlar için bir dayanışma da global bir sendika olan industriall’den geldi. İndustriall, web sitelerinde SF Trade işçilerinin yaşadıklarını hatırlatarak uluslararası baskının bu direnişlerde etkili sonuçlar doğurduğu çağrısında bulundu; yönetime mesaj atılması ve kadınların direnişine destek olunması çağrısı yaptı.

SF Trade işçileri, işe iade edilmeyi, haklarında açılan davaların geri çekilmesini ve yönetimin sendikal haklara saygı duyulmasını talep ederek direnişini sürdürüyor. 

İlgili haberler
SF Trade Tekstil’in güler yüzlü direngen kadınları

SF Trade Tekstil işçisi kadınlar hakaretlere, kötü çalışma koşullarına, ağır baskılara karşı sendika...

Salgını fırsat bilen patron, Sf Trade direnişçisi...

SF Trade patronu, adli tatile rağmen direnişçi 4 kadın işçiye ayrı ayrı “haksız rekabete yol açmak,...

KAMBOÇYA: 724 tekstil işçisi kadın işten atıldı

Koronavirüs salgını sürecinde işçi kadınlar dünyanın dört bir yanında işsizlikle, kötü muameleyle, a...