SHUDER Kocaeli Şubesinin paneli engellendi, hedef gösterildi
Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği Kocaeli Şubesi tarafından Kocaeli Üniversitesinde yapılmak istenen ancak izin verilmeyen panelin Eğitim Sen’de yapılmak istendi ancak tehditler devam etti.

Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği ve Eğitim Sen Kocaeli Şubesinin, 15 Mart Dünya Sosyal Hizmet Günü kapsamında Kocaeli Üniversitesinden gerçekleştirmek istediği panel üniversite yönetimi tarafından yasaklandı. Yasaklamanın ardından Eğitim Sen Kocaeli Şubesinde yapılması planlanan panel hedef gösterildi.

Kurumlar Eğitim Sen Kocaeli Şubesinde ortak açıklama yaptı. Kurumlar adına açıklama yapan Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği (SHUDER) Kocaeli Şubesi Başkanı Duygu Obuz, 2007 yılından bu yana 15 Mart Dünya Sosyal Hizmet Günü’nün, sosyal çalışmanın kazanımlarını öne çıkarmayı, toplumların geleceği için sosyal çalışmanın görünürlüğünü artırmayı, sosyal adaleti ve insan haklarını savunmayı amaçlayan küresel çapta bir kutlama günü olduğunu belirtti.

Her yıl farklı bir tema ile kutlanan günün bu yıl “Ortak sosyal eylem yoluyla çeşitliliğe saygı” teması ile kutlandığını hatırlatan Obuz, 6 Şubat’a yaşanan büyük depremde etkilenen 11 ilde ortaya çıkan pratik üzerinden bir panel yapma kararı aldıklarını söyledi. “Panele Afet için Feminist Dayanışma, Ankara LGBTİ+ Deprem Dayanışması, Sığınmacı Göçmenlerle Dayanışma Derneğinden konuşmacıların katılmasını planladık” diyen Obuz, depremden etkilenen bölgelerde kadınların, LGBTİ’lerin, göçmenlerin, savunmasız grupların görünürlüğünü, eşit, adil biçimde hizmetlere erişim sorunlarını, buna karşı örülen dayanışma pratiklerini konuşmak istediklerini ancak Kocaeli Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümünde görev yapan dernek üyesi akademisyenlerle planlanan bu panelin üniversite salonunda yapılmasına izin verilmediğini belirtti.

Obuz şöyle devam etti: “Paneli düzenleyen arkadaşlarımız hedef gösterildi ve nefret dili kullanılarak engellendi. Yaşanan gelişmelerin ardından panelimizi Eğitim Sen Kocaeli Şubesi ile ortak yapmaya karar verdik. Ancak yine birtakım sahte hesaplar, isimsiz telefonlarla nefret söylemi devam etti. İktidar söylemi, kamu kurumları hatta üniversitelerin dahi el birliğiyle körüklediği şiddete, nefrete inat bizler eşit özgür dünyayı birlikte kuracağız, birbirimizden vazgeçmeyeceğiz” dedi.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
İzmir’de meydanlar nefret diline açıldı

İzmir Büyük Aile Platformunun düzenlediği LGBTİ karşıtı miting bugün gerçekleştirildi. Pınar Çetinka...

‘Aileyi koruma’ lafının altından yine nefret ve dü...

‘Aileyi koruyoruz’ kod adıyla yürütülen tüm politikalar sonucunda adım adım eşit yurttaşlık hakkımız...

Nefret suçu kamu spotu yapıldı, mitinge dönüştü

18 Eylül'de İstanbul Saraçhane'de gerçekleşen LGBTİ karşıtı mitingin iktidarın politikaları açısında...