Sibel Örkmez ve Sedanur Uğur'un serbest bırakılması için kampanya
İzmir'de, Abdullah Zeydan'ın memnu hakkının alınmasını protesto eden Sibel Örkmez ve Sedanur Uğur'un tutuklanması üzerine arkadaşları, Örkmez ve Uğur'un serbest bırakılması için kampanya başlattı.

İzmir’de DEM Parti adayı Abdullah Zeydan'ın memnu hakkının alınmasını protesto eden Sibel Örkmez ve Sedanur Uğur geçtiğimiz hafta tutuklandı. Örkmez ve Uğur’un arkadaşları ise serbest bırakılmaları için kampanya başlattı. Gazete Duvar'ın haberine göre, kampanya kapsamında çeşitli etkinlikler yapılması planlanıyor.

Kampanyaya ilişkin yapılan açıklamada, 3 Nisan tarihinde mahkemeye sevk edilen Uğur ve Örkmez’in hiçbir geçerli delil olmamasına rağmen tutuklandığı belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:

“Sedanur Uğur, Çocuk Hakları mücadelesine emek veren bir arkadaşımız. Onu mahallelerde çocuklarla yapılan yaz okulu çalışmalarında da görmüş olabilirsiniz, Akbelen’deki ağaç katliamına karşı köylülerin yanında da. Sibel Örkmez, kadın mücadelesinin içerisinde yer alıyor. Onu deprem bölgesindeki çabalarından ya da Narlıdere’deki kadın etkinliklerinden hatırlıyor olabilirsiniz. Arkadaşlarımız şu an haksız bir şekilde Şakran Cezaevi’nde tutuluyor. Onlar içerdeyken halkın iradesiyle Van’ı geri aldık, şimdi de arkadaşlarımızı alacağız. Bu kampanya, Seda ve Sibel nezdinde bu gasp politikaları sonucu şiddet gören, haksızlığa uğrayan hepimiz için yola çıktı. Sesimize ses olalım, arkadaşlarımızı geri alalım.”

Fotoğraf: Seda ve Sibel'e Özgürlük/ X

İlgili haberler
8 öğrenciyi istismarda; gizlilik var, tutuklama yo...

Elâzığ’da 8 lise öğrencisi, müdürün istismarına maruz kaldıklarını söyleyerek şikayette bulundu. Val...

MKG İstanbul’dan seslendi: Gözaltı ve tutuklamalar...

Mezopotamya Kadın Gazeteciler Derneği, Dicle Müftüoğlu ve Nadiye Gürbüz'ün duruşmaları için İnsan Ha...

Cinsel saldırı sanığı iş adamına 11 yıldır tutukl...

Gebze’de 14 yıldır devam eden tecavüz davasının sanığı hâlâ yakalanmadı.