Şiddet gören kadın öleceğini düşünerek kanıyla yere not bıraktı: Beni kocam vurdu
Ayrılmak istediği Ragıp Canan tarafından defalarca kurşunlanan Nurtaç Canan, öleceğini düşünerek kanıyla kendisini vuran Ragıp Canan'ın adını yere yazdı.

Nurtaç Canan (46) ve Ragıp Canan (46), 23 yıl önce evlendi ve Ragıp Canan eşine evlilikleri boyunca şiddet uyguladı. Ragıp Canan yıllarca eşi Nurtaç Canan tarafından sistematik şiddete maruz kaldı. 

Hürriyet'ten Burcu Purtul Uçar'ın haberine göre, son olarak yaşadıkları karşısında eşinden ayrılmak için İstanbul Zeytinburnu’ndaki eve giden Nurtaç Canan, Ragıp Canan tarafından belden aşağısına defalarca silahla kurşun sıkılarak öldürülmeye çalışıldı. Ragıp Canan eşinin banka kartı ve telefonunu alarak kaçtı. Hareket edemeyen Nurtaç Canan, öleceğini düşünerek kendi kanıyla yere “Beni Ragıp vurdu” diye yazdı.

Ragıp Canan’ın kaçtıktan sonra oğlunu arayıp, “Anneni dövdüm, git bir bak” dediği öğrenildi.

Hastaneye kaldırılan Nurtaç Canan’a bacağının kesilebileceği söylendi. Ameliyat başarılı geçti ve bacakları kesilmekten kurtuldu. Ancak Canan artık yürüyemediği gibi bacaklarını kıpırdatamıyor. Hâlâ yakalanmayan eşinin mesaj atarak ve akrabalarına araya sokarak barışmaya çalıştığını söyleyen Canan “O adam yarım bıraktığı işi tamamlamak istiyor” dedi.

BAĞCILAR'DA BİR KADIN İSE ÖLMEMEK İÇİN PENCEREDEN ATLADI
Bağcılar'da eşinin bıçaklı saldırısına maruz kalan kadın ise ölmemek için pencereden atladı. Kadının ayağında ve kolunda kırıklar oluştu.
Yine DHA'da yer alan habere göre olay gece 02:30 sularında Güneşli Mahallesi’nde meydana geldi. Ercan U., eşi Vesile U.'yu darbetti. Ercan U. bıçakla saldırınca kadın ölmemek için birinci kattaki evin penceresinden atlayarak beton zemine düştü. Ercan U. ise kendisini eve kilitleyerek evdeki eşyaları kırdı ve kendisine de zarar verdi.
KOLUNDA VE AYAĞINDA KIRIKLAR VAR
Sesleri duyarak dışarı çıkan komşuları ise Vesile U.'nun yardımına koştu. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Sağlık görevlileri olay yerinde yaptıkları ilk müdahalenin ardından yaralı kadını ambulansla hastaneye kaldırdı. Yaralı kadının ayağında ve kolunda kırıklar olduğu öğrenildi.
Evin kapısını kırarak içeri giren ekipler, eşyaları kırarken kendisine de zarar veren Ercan U.’yu evden zorla çıkardı. Vücudunun çeşitli yerlerinde kesikler oluşan Ercan U. da hastaneye kaldırıldı.


İlgili haberler
GÜNÜN ANKETİ: Almanya'da kadına yönelik şiddet ora...

Almanya'da korona sürecinde kadın ve çocuğa yönelik şiddet oranları artıyor. Yapılan bir ankette, fi...

‘Kadına yönelik şiddet engellenmedikçe daha çok Sa...

Evliliği boyunca şiddet gören Sakine, ayrılmasına rağmen tehdit edilmeye devam ediyor. Kendi annesin...

Bakanlığın ‘Azaldı’ dediği şiddete bir de tanık ol...

Korona günleri ve uygulanan karantina ile birlikte hayatlarımızı daha da karartan şiddet ve cinayetl...