Şiddete karşı mücadelede kadınların örgütlülüğü çok değerli
Balıkesir Kadın Platformunun düzenlediği etkinlikte konuşan Yonca Altındal, kadınların haklarını elde etmesi ve şiddet karşı mücadelede kadın örgütlenmelerinin önemini vurguladı.

Balıkesir Kadın Platformu 25 Kasım etkinlikleri kapsamında, Balıkesir Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yonca Altındal’ın katılımıyla bir panel düzenledi.

Türkiye’de kadınların seçme seçilme eğitim, çalışma, özel mülkiyet, mirastan eşit yararlanma gibi en temel haklarını mücadeleyle kazandıklarına dikkat çeken Yonca Altındal, “Bu hakların elde edilmesi ve özgürce kullanılması mücadelesinde kadın örgütlenmeleri büyük önem taşır” diye konuştu.

Kadına yönelik şiddetin çeşitli biçimlerine değinen Altındal, sadece fiziksel şiddetin şiddet olarak algılanmasının doğru olmadığını belirterek duygusal, psikolojik, cinsel, ekonomik ve dijital şiddet türlerine değindi. Tüm şiddet türlerinin amacının ve kaynağının aynı olduğuna dikkat çeken Altındal, şiddetle mücadele noktasında da kadınların örgütlüğünün öneminin altını çizdi.

İlgili haberler
25 Kasım 2018| Şiddete, eşitsizliğe, sömürüye karş...

Ülkenin dört bir yanında şiddete, eşitsizliğe, yoksulluğa, güvencesizliğe karşı sokaklara çıkan kadı...

Balıkesir Kadın Platformu: Kadına yönelik şiddete...

Balıkesir Kadın Platformu çağrısıyla bir araya gelen kadınlar, gittikçe artan bir ivme gösteren kadı...

Dünyanın dört bir yanında 25 Kasım...

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Gününde kadınlar dünyanın her yerinde so...