Şiddete uğradığı için 3 defa şikayetçi oldu, işlem yapılmadı: Benden önce karakoldan çıktığını öğrendim
Boşandığı Mustafa Osanmaz tarafından şiddet gören Fatma Çalışkan, 3 defa şikayet etmesine rağmen fail hakkında işlem yapılmamasına tepki göstererek, "Benden önce karakoldan çıktığını öğrendim" dedi.

Antep'te sistematik şiddet gördüğü eski eşi Mustafa Osanmaz’ın saldırısına uğrayan Fatma Çalışkan, 3 defa şikayetçi olmasına rağmen fail hakkında işlem yapılmadığını söyledi.

En son iki çocuğu ile birlikte aracıyla seyir halindeyken Mustafa Osanmaz tarafından önü kesilen Çalışkan, saldırıya uğradı. Şans eseri çocukları ile birlikte yara almayan Çalışkan, Osanmaz’dan şikayetçi oldu. Gözaltına alınan Osanmaz, Şahinbey Karakolu'nda alınan ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Yaşadıklarını sosyal medya aracılığı ile duyurmaya çalışan Çalışkan, tehdit edildiğini söyleyerek Osanmaz’ın serbest bırakılmış olmasına tepki gösterdi. Çalışkan’ın paylaşımlarının ardından ve tepkilerin büyümesi üzerine Osanmaz’a dün itibariyle elektronik kelepçe takılma kararı verildi.

ÖLÜM TEHDİDİ

MA'dan Müjdat Can'ın haberine göre madde bağımlısı olan Mustafa Osanmaz’dan 5 yıllık evlilikleri boyunca sistematik şiddet gördüğünü ifade eden Fatma Çalışkan, hamilelik sürecinde fiziksel şiddet gördüğünü anlattı. 2020 yılında boşandığı Osanmaz’ın baskılarına devam ettiğini dile getiren Çalışkan, yaşadıklarını şu sözlerle anlattı: "Boşandıktan sonra sürekli evime geliyor, elimdeki eşyaları almaya çalışıyor ve tehdit ediyordu. Çocuklarımı alıp vermeyeceğini söylüyordu, sokağa çıkamayacağımı, beni öldürmekle tehdit ediyordu. Beni sürekli takip ediyordu, telefonla taciz ediyordu.”

ŞİDDET BİLDİRİMLERİNE TAKİPSİZLİK KARARI VERİLDİ!

Boşanma aşaması ve boşandıktan sonra iki kez karakola gidip Osanmaz hakkında şikayette bulunduğunu, ancak her iki dosyaya da takipsizlik kararı verildiğini söyleyen Çalışkan, karakola şiddete dair delil sunmasına rağmen işlem yapılmadığını hatırlattı.

Çocuklarıyla birlikte saldırıya uğradığı güne dair yaşadıklarını anlatan Çalışkan, “Çocuklarımızın okul çıkışıydı. Onun da orada olduğunu gördüm. Okul bahçesinden çıktık, çocuklarımı kendi aracıma alıp kapıyı kilitledim. Aracın kapısını açmak istedi. Ben de araçla bölgeden uzaklaştım. Kendisi de aracıyla beni takip etti. Aracın önünü kesti. Daha sonra tekme ile aracın camını kırdı ve cam kırıklarını üzerime attı. Tehdit ve hakaretler etti" diye belirtti.

Fotoğraf: Fatma Çalışkan

Saldırı sonrası Jandarma tarafından Osanmaz’ın gözaltına alınıp ifadesinin ardından kendinden önce karakoldan çıktığını belirten Çalışkan, "Jandarma ile beraber sigara içip sohbet ettiler. Yine polislerin önünde bana hakaret etti. Benden önce karakoldan çıktığını öğrendim” dedi.

ELEKTRONİK KELEPÇE KARARI

Serbest bırakılan Osanmaz hakkında, sosyal medyadaki tepkiler üzerine Antep Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından elektronik kelepçe takılması kararı çıktığı belirtildi.

Manşet fotoğrafı: MA

İlgili haberler
6284 kadınlara neler sağlıyor?

Ahmet Kural tarafından şiddete maruz bırakılan Sıla’nın da başvurduğu 6284 sayılı Şiddetin Önlenmesi...

Çocukları şiddetten 6284 Sayılı Yasa korudu

Ankara’da aile içi şiddete ve istismara maruz kalan kardeşler, 6284 Sayılı Kanun sayesinde alınan ko...

GÜNÜN BİLGİSİ: Erkek Şiddetini Önlemede 6284 Sayıl...

Mor Çatı Erkek Şiddetini Önlemede 6284 Sayılı Kanun broşürünü yenileyerek Türkiye vatandaşı olmayan...