Siirt’te yakılarak öldürülen kadının ölmeden önce karakola başvurduğu ortaya çıktı
Siirt’te yakılarak öldürülen Saynur Süyüncü’nün sistematik şiddete maruz kaldığı ve jandarma karakoluna giderek, eşinin erkek kardeşlerini şikayet ettiği ortaya çıktı.

Ağır yaralı bulunduktan sonra kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren Saynur Süyüncü’nün sistematik şiddete maruz kaldığı ve jandarma karakoluna giderek, eşinin erkek kardeşleri S. ve R. Süyüncü’yü şikayet ettiği ortaya çıktı.

Siirt’in Baykan ilçesinin Ziyaret beldesine bağlı Karakaya (Kelhok) köyünde, 10 Nisan’da 27 yaşındaki Saynur Süyüncü, yaralı halde bulundu. Ağır yanık yaraları olan Süyüncü, daha sonra Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Yanık Ünitesinde tedavi altına alındı. Ancak tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan Süyüncü, 11 Nisan’da tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

Siirt merkezde bulunan Zevye Mezarlığına defnedilen Süyüncü’nün cenaze merasimine ise eşi H. Süyüncü ve eşinin ailesi katılmadı.

ŞİDDET NEDENİYLE ŞİKAYETÇİ OLMUŞ

Baykan Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında Süyüncü’nün daha önce eşi H. Süyüncü’nün kardeşlerinden şiddet gördüğü ve Baykan Jandarma Komutanlığına şikayette bulunduğu öğrenildi. En küçüğü 7 aylık, en büyüğü 8 yaşında olan 4 çocuğu olan Süyüncü’nün eşinin erkek kardeşleri S. ve R. Süyüncü hakkında 3 Haziran 2020 tarihinde karakola giderek kendisine şiddet uyguladıkları gerekçesiyle şikayette bulunduğu ancak şikayetle ilgili herhangi bir işlem yapılıp yapılmadığı öğrenilemedi. Süyüncü, tekrar döndüğü evde ise şiddete maruz kalmaya devam etti.

7 AY BABASINDA KALDI

Yakınlarından edinilen bilgilere göre, Süyüncü kafasına aldığı darbeler sonucu geçici hafıza kaybı yaşadı. Maruz bırakıldığı sistematik şiddet nedeniyle rahatsızlanan Süyüncü, ağabeyi tarafından babasının yaşadığı eve getirildi. 7 ay boyunca babasının evinde kalan ve ailesi tarafından tedavi ettirilen Süyüncü, destek olan ağabeyinin köyden ayrılmasıyla, eşi tarafından yeniden eve götürüldü.

YANMIŞ HALDE BULUNDU

Eşi tarafından götürüldükten sonra şiddet görmeye devam eden Süyüncü, 10 Nisan günü ise evinde benzin dökülerek yakılmış halde bulundu. Olayın yaşandığı gün evde 8 yaşındaki çocuğu ve eşi bulunan Süyüncü, ağır yaralı olarak Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Burada yapılan müdahalenin ardından Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Yanık Ünitesi Servisine kaldırılan Süyüncü yaşamını yitirdi.

Haber ve Fotoğraf: MA


İlgili haberler
Güllü Yılmaz’ı yakarak öldüren zanlı çelişkili ifa...

Güllü Yılmaz’ı işkence ederek katleden Can Yılmaz’ın yargılandığı davanın ilk duruşmasında fail çeli...

Fatma Altınmakas’ın avukatı: Soruşturma eksik yürü...

Evli olduğu erkek tarafından öldürülen Fatma Altınmakas’ın avukatı Mir Bedirhan Ayaz, soruşturmanın...

Fatma Altınmakas 'aile kararıyla' katledilmiş

Fatma Altınmakas cinayetine ilişkin açılan davanın ilk duruşması görüldü. Sinan Altınmakas, Fatma Al...

Anadilimizde hizmet almak, şiddete karşı korunmak...

‘Kürt kadınların uğradığı şiddet karşısında devletin özel önlemler almak gibi bir ödevi var.’

Öldürülen Fatma Altınmakas’ı koruyamayan kurum, ha...

Muş Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, kocasının kardeşi tarafından tecavüze uğrayıp ko...

Öldürülen Fatma Altınmakas’ın kardeşi: Ablam toplu...

Ağrı’da eşinin kardeşi tarafından tecavüze uğrayan ve şikayetçi olduktan sonra eşi tarafından katled...