Şişli Ekmek ve Gül Grubu deprem gündemli toplandı
İstanbul'da Şişli Ekmek ve Gül Grubundan kadınla Kadınlar Kız Kardeşlik Köprüsü’nü nasıl genişletebileceklerini ve deprem bölgelerindeki kadınlarla nasıl dayanışmayı sürdürebileceklerini konuştular

Kadınların arasında deprem bölgelerinden gelenler de vardı. Hatay’ın Defne ilçesinde gezici sağlık ekipleriyle çalışmış bir hekim bölgeden aktarım yaptı. Bölgedeki pek çok kadının ihtiyaçlarını dile getirme konusunda çekinceli olduğunu ifade eden hekim “Bu zamana kadar devlet görevlileri ve AFAD’ın alanda görünür olmaması sebebiyle insanlar gönüllülere tutunuyor. Bölgeden ayrılan gönüllü arkadaşlar da hep geri dönmek üzere ayrıldığını söylüyor” dedi. Bölgede içme suyunun steril olmaması ve kalabalık yaşam koşulları nedeniyle büyük bir salgın riski olduğunu söyleyen hekim “Durum sadece gönüllü desteğiyle çözülebilecek koşullardan çok daha ağır. Yetkilileri çözüm bulmaya zorlamak gerek” ifadelerini kullandı.

İSTANBUL DEPREMİ DE GÜNDEMDE

Kadınlar olası bir Marmara Depremi’ne karşı mahallelerinde nasıl önlemler alabileceklerini de tartıştı. İlçede birçok evin eski olması dolayısıyla binalara nasıl deprem dayanıklılık testi yaptırabileceklerini konuşan kadınların gündeminde birlikte arama kurtarma eğitimi almak da var. Gerçekleşecek bir deprem anında kendilerini ve çevrelerindeki insanları güvende tutmak isteyen kadınlar, mahallelerindekilerle beraber afet müdahale eğitimi alma planı yaptılar.

Görsel: Canva

İlgili haberler
Şişli Ekmek ve Gül’den ‘Kız Kardeşlik Köprüsü’ etk...

Şişli Ekmek ve Gül Grubu üyesi kadınlar 10 ilde yaşanan depremin ardından deprem bölgesindeki kadınl...

Sancaktepe'de kadınlar, Kız Kardeşlik Köprüsü'nü b...

İstanbul Sancaktepe, Sarıbelde sitesinde kadınlar deprem kordinasyon grubu kurdu, depremzede kadınla...

DİDF: Kız kardeşlik köprüsü engellenemez!

Demokratik İşçi Dernekleri Federasyonu yaptığı açıklamayla, İskenderun’daki Mustafa Kemal çadır alan...