Somalı aileler kararı bekliyor!
Karar beklenen Soma Davası, üye hakimin rahatsızlığı gerekçe gösterilerek 11 Temmuz tarihine ertelendi. Buna tepki gösteren aileler 2 gün adliye önünde bekleme kararı aldı.

301 işçinin yaşamını yitirdiği Soma Katliamı’na ilişkin açılan davada, kararı 9 Temmuz’da vereceğini açıklayan mahkeme heyeti, bir mahkeme üyesinin rahatsızlanıp tedavi gördüğü gerekçesiyle duruşmaya gelmediğini, bunun için kararı 11 Temmuz Çarşamba gününde vereceğini açıkladı. Karara tepki gösteren aileler salonda slogan atarak heyeti protesto etti. Davanın avukatları ise ailelerle birlikte Çarşamba gününe kadar adliye önünde nöbet tutacaklarını söyledi.


BUGÜN KARAR GÜNÜYDÜ...
Hayatını kaybeden madenci aileleri Soma Katliamına ilişkin açılan davanın karar duruşması için Manisa’nın çeşitli ilçelerinden Ağır Ceza Mahkemesinin bulunduğu Akhisar’da bir araya geldi.
Duruşma öncesi yapılan yürüyüşte sık sık “301’in hesabı sorulacak”, “Hak, hukuk, adalet” sloganları atıldı. Yürüyüşten sonra duruma salonuna geçildi. Tutuklu sanıkların salona girişi sırasında bir madenci yakınının “Katiller” diye bağırması üzerine Mahkeme Başkanı Salih Pehlivanoğlu, “O sözü söyleyen teyze sussun. Tekrar konuşursa çıkartacağım” diyerek uyardı.

Yapılan yoklamadan sonra Pehlivanoğlu, heyet üyelerinden Tuğşat Buğra Kıyak’ın 7 Temmuz günü hastalandığını ve tedavi gördüğü için duruşmaya katılmadığını söyledi. Yedek üyenin iddianameye hakim olmadığını ifade eden Pehlivanoğlu bu gerekçeyle kararın 11 Temmuz Çarşamba günü verileceğini söyledi.

Pehlivanoğlu’nun sözleri salonda tepkiyle karşılandı. Madenci aileleri “Hak hukuk adalet”, “Soma’nın hesabı sorulacak” sloganları attı. Pehlivanoğlu aileleri sakinleştirmek istedi ancak tepkiler dinleyince mahkeme salonunu terk etti.


‘KARAR VERİLİNCEYE KADAR BURADAYIZ’
Davanın avukatlarından Can Atalay, “Biz, bu davayı bizden kaçıranlara karşı direndik. Bu olayı Fethullah’ın cinleri yaptı demeye kadar getirdiler. Biz bu davayı ailelerle birlikte bir avuç ondan tuttuk, buraya getirdik. Bugün üye hakimlerden birinin rahatsızlığı gerekçe gösterilerek duruşma erteleniyor. Hep beraber karar verdik biz buradayız. Adalet yerini buluncaya kadar burada olacağız. Gelsinler o kararı yüzümüze okusunlar. Çarşamba sabahı dediler Çarşamba sabahına kadar biz burada ailelerle nöbete başlıyoruz”dedi.

Avukat Nergiz Tuba Aslan da “Davayı ertelemek istediler, gizli soruşturmalar açtılar. Bunların hepsinin farkındayız. Bu davada karar verilinceye kadar buradayız” diye konuştu.


İlgili haberler
Somalı aileler adalet istiyor

301 madencinin yaşamını yitirdiği Soma katliamı davasında Ekmek ve Gül’e konuşan aileler “5 bin kişi...

Tek adam adaleti Somalı aileleri vurdu

Soma katliamında eşini kaybeden Naciye Kaya’ya kulak verin: ‘Bizi oyalıyorlar. Şimdi de seçim yüzünd...

Soma’da babasını kaybeden kadın Erdoğan’a hakarett...

301 işçinin öldüğü Soma Katliamı’nda adalet tecelli etmezken, katliamda ölen madencinin kızı, sosyal...