Sorunları için eylem yapan öğrencilere soruşturma açıldı
Yurtta yaşadıkları sorunlar nedeniyle geçtiğimiz gün sabaha kadar eylem yapan öğrenciler eylemden sonra sorunları çözülmediği gibi baskıyla karşılaştıklarını anlatıyor.

Geçtiğimiz günlerde elektrik kesintisi nedeniyle ayaklanan öğrenciler, yine Malatya Battalgazi Kız Yurdu önünde sabaha kadar yurt yönetimini protesto etti. Ekmek ve Gül’e konuşan öğrenciler tek sorunlarının elektrik kesintisi olmadığını, bunun bardağı taşıran son damla olduğunu anlattı.

Bir öğrenci, başta temizlik olmak üzere sorunları şöyle anlattı; “Temizlik personelleri eksik, çamaşır makineleri eksik, ütü odaları yok. Temizliği biz yapıyoruz, temizlik malzemelerine kadar biz aldık.”

İsmini vermek istemeyen bir diğer öğrenci ise şöyle anlattı sorunlarını “Yurtta temizlik çok yetersiz temizliği kendimiz yapıyoruz, hatta malzemeleri bile biz alıyoruz. Devlet ödenekleri kısmaya başladı herhalde. Temizlik, gıda gibi olmazsa olmaz temel ihtiyaçlarımız kısıtlanıyor. Yurtta 3500 civarı öğrenci var ve her katta sadece dört tane temizlik personeli var. Bu sayı çok yetersiz. Odadaki çöp kutuları bile haftada bir defa ancak boşaltılıyor, günlük dolmalarına rağmen. Yemekhane fiyatları çok yüksek. Örneğin önceleri KYK yurtlarında ekmek ücretsiz verilirken şimdi 25 kuruşa satılıyor. Yemekler çok kötü ve aşırı yağlı çıkıyor. Yemek çeşidi çok az ve sürekli aynı yemekler çıkıyor.”

Öğrenciler yurt yönetiminden de şikayetçi. Elektrik kesintilerinden sonra eylem yaptıkları için bazı öğrencilere soruşturma açıldığını söyleyen öğrenciler, yaşadıkları baskıları ise şöyle anlattı: “Yurt yönetimi üzerimizde baskı uyguladı. Bizi konferans salonuna toplayarak bunun bir terör hareketi olduğunu buna devam etmemizin bize zarar vereceğini söylediler. Buna göz yummamızı istiyorlar. Aslında bu tarz elektrik kesintisi ve diğer sorunların her yerde olduğunu ve devam edeceğini söylediler.”

Eylem yapmalarına rağmen sorunlarının çözülmemesinden şikayetçi olan öğrenciler, çözüm bulunana kadar sorunlarını dile getirmeye devam edeceklerini söylüyorlar ve koşulların düzeltilmesini istiyorlar.

İlgili haberler
GÜNÜN RAKAMI: Üniversitede flört şiddeti çok yaygı...

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinde yapılan bir tez çalışması flört şiddetiyle ilgili çarpıcı sonuçla...

ODTÜ öğrencileri: Tepki yoksa adil yargılama da ol...

Şule Çet’in öldürüldüğünün ortaya çıkması üzerine tepkiler sürerken görüştüğümüz ODTÜ’lü öğrenciler...

Yurtta elektrikler kesildi, kadın öğrenciler isyan...

Malatya İnönü Üniversitesine bağlı Battalgazi Kız Öğrenci Yurdunda kalan öğrenciler elektrik kesinti...