Sosyal medyada ‘Sonun Özgecan gibi olacak’ tehdidine 5 yıl hapis istendi
Sosyal medyada bir kadını ‘Sonun Özgecan gibi olacak’ diyerek ölümle tehdit eden Samir Balakıshıyev hakkında 5 yıla kadar hapis istendi, sosyal medyadan gösterdiği kılıç da silahtan sayıldı.

Sosyal medya üzerinden bir kadını “Sonun Özgecan gibi olacak” diyerek ölümle tehdit ettiği için tutuklanan Azerbaycan uyruklu Samir Balakıshıyev hakkındaki soruşturma tamamlandı. Balakıshıyev’in “Silahla tehdit” suçundan 2 yıldan 5 yıla kadar hapsi istenirken, sosyal medyadan gösterdiği kılıç da silahtan sayıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, şüpheli Samir Balakıshıyev’in 13 Şubat’ta sosyal medya hesabından yaptığı canlı yayında, mağdur Hacer K.’yi ölümle tehdit ettiği ayrıntılı olarak anlatıldı.

ASLİYE CEZA MAHKEMESİNDE YARGILANACAK

Sanığın savunmasında, olay tarihinde gerçek ismini bilmediği esmer isimli erkek kullanıcı ile takipçi artırmak amacıyla kurgusal olarak yayın yapmak hususunda anlaştıklarını, yayın sırasında Hacer’in hakaret içerikli yorumu üzerine mağdur Hacer K.’ye karşı videodaki tehdit içerikli sözleri kullandığını” söylediği ifade edildi. Samir Balakıshıyev’in videoda gösterdiği kılıcı ise daha önce bazı tarih dizilerinde figüranlık yaptığı için satın aldığını, Hacer K. ile birbirlerinden karşılıklı olarak özür dilediklerini söylediği de iddianamede yer aldı. İddianamede, Samir Balakıshıyev’in “Silahla tehdit” suçundan 2 yıldan 5 yıla kadar hapsi talep edildi. Sanık Samir Balakıshıyev, önümüzdeki günlerde İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi’nde yargılanacak. Özgecan Aslan, Mersin’in Tarsus ilçesinde 11 Şubat 2015’te bindiği minibüsün şoförü tarafından vahşice katledilmişti.

Haber: DHA

Fotoğraf: Ekmek ve Gül


İlgili haberler
GÜNÜN DİKKATİ: Online tacize maruz kalan kadın say...

Plan International'ın küresel çapta yaptığı bir araştırmaya göre birçok genç kız ve kadın siber orta...

Tecavüz faili adli kontrol şartını ihlalden tutukl...

Antalya’da aracına binen Ç.’Y.’e tecavüz eden, doktor raporu ve olay yerine ait kamera kayıtlarına r...

EŞİK: Çıplak arama işkencedir, mağdurları sorgulam...

EŞİK-Eşitlik İçin Kadın Platformu Özlem Zengin’in çıplak aramaya dair sarf ettiği sözler üzerine açı...