Stuttgart’ta kadın cinayeti: Kadınlar Mizgin için sokakta!
Almanya Stuttgart’ta kadınlar, Mizgin Aydın’ın katledilmesini protesto ederek kadın cinayetlerine tepki gösterdi.

Almanya’nın Stuttgart’ta kadınlar, birlikte yaşadığı erkek tarafından öldürülen 25 yaşındaki Mizgin Aydın için sokağa çıktı. Kadın cinayetlerine tepki gösteren kadınlar, bu cinayetlerin politik olduğunu vurguladı.

YENİ YILDA 56 KADIN CİNAYETİ

Ocak ayından bu yana Almanya genelinde 56 kadın erkekler tarafından katledildi. İstatistik dairelerinin yapmış olduğu açıklamaya göre Almanya’da her üç günde bir kadın, eşi veya eski eşi tarafından katlediliyor.

Son cinayet haberi ise Stuttgart yakınlarındaki Backnang’dan geldi. 5 Mayıs akşamı Türkiye kökenli 25 yaşındaki Mizgin’nin cesedi polis tarafından evinde bulundu. Birlikte yaşadığı erkek tarafından katledilen Mizgin’in ardından kadın cinayetine tepki gösterildi.

Kadın örgütlerinin oluşturduğu ‘8 Mart Mücadele Birliği Platformu’ cinayetin işlendiği evin önünde basın açıklaması yaparak beyaz güller bıraktı.


KADIN CİNAYETLERİ POLİTİKTİR

Evrensel’den Ali Çarman’ın haberine göre öldürülen Mizgin Aydın için Backnang merkezinde kadınlar bir araya geldi. Belediye binası önündeki alanda toplanan kadınlar protesto açıklaması gerçekleştirdi.

Yapılan konuşmada, “Kadın cinayetleri söylenildiği gibi münferit durumlar değil. Ataerkil toplumun yapısal bir parçası. Kadınlar, yakınları olan erkekler tarafından öldürülüyor. Bizler bu cinayetlerin politik olduğundan hareketle bütün yanlarıyla görünür kılma ve bunları besleyen kapitalist sisteme karşı örgütlenmeliyiz. Bizler kadınlar öldürülmeden önce el uzatılmalı diyoruz” denildi.

Polis ise eylem sırasında kadınların yazılama ve afiş yapmalarına izin vermedi.

Fotoğraflar: Ali Çarman

İlgili haberler
Almanya: Temizlik işçileri örgütlülükleriyle yüzde...

Temizlik sektöründe örgütlü IG BAU sendikasından Zeynep Biçici, işçilerin sendikada daha aktif rol a...

Almanya: Otto işverenlerinin gözü doymuyor!

Almanya’da posta ve online perakende satış sektörünün en büyük şirketlerinden Otto GmbH, korona salg...

Türkiye ve Almanya’da ortak tutum: Sağ muhafazakâr...

Almanya’daki İstanbul Sözleşmesi eyleminde hak örgütleri, Türkiye ve Almanya’daki sağ muhafazakâr po...