Şule Çet cinayetiyle ilgili iddianame hazırlandı!
Şule Çet cinayeti için süren soruşturma tamamlanarak iddianame hazırlandı. Şule Çet cinayetinin sanıkları ‘cinayet’, ‘ırza geçme’ ve ‘hürriyeti tahdit’ten yargılanacak.

Ankara'da bir plazanın 20. katından şüpheli bir şekilde düşerek yaşamını yitiren Şule Çet'in ölümüyle ilgili soruşturma tamamlandı ve iddianame mahkemeye gönderildi. İddianamede iki sanık için "cinayet", "ırza geçme" ve "hürriyeti tahdit" suçlarından ceza istendi. Şule Çet'in avukatları, ailesi ve ve kadın örgütleri sadece "cinsel saldırı" ve "hürriyeti tahdit" suçlarından tutuklu bulunan sanıkların, "cinayet" suçundan da tutuklanmasını istiyordu.

İDDİANAME TAMAMLANDI
Ankara'da lüks bir plazanın 20'inci katından şüpheli bir biçimde düşerek yaşamını yitiren üniversite öğrencisi Şule Çet'in ölümüyle ilgili soruşturma tamamlanarak iddianame düzenlendi.

İddianamede iki sanık için de ‘cinayet’, ‘ırza geçme’ ve ‘hürriyeti tahdit’ suçlarından ceza istendi. Berk Akand ve Çağatay Aksu hakkında ağırlaştırılmış müebbet ve 39 yıla kadar hapis cezası istendi.

'KAMUOYU BASKISIYLA DOSYA İNTİHAR DİYE KAPATILAMADI'
Şule Çet’in ölümüyle ilgili adalet çağrıları yaparak cinayete ilişkin bilgileri paylaşan ve kamuoyu tepkisi oluşturan ‘Şule Çet İçin Adalet’ adlı Twitter hesabı da son gelişmeye ilişkin “Kamuoyu baskısı sayesinde oluyor bu gelişmeler, kamuoyu baskısı olmasaydı, dosyayı intihar deyip kapatılacaktı #SuleCetİcinAdalet demeye devam edelim” çağrısında bulundu.

NE OLMUŞTU?
Şule Çet, 29 Mayıs 2018 tarihinde saat 05.00 sıralarında Çankaya’da bulunan Yelken Plaza adlı rezidansın 20. katından şüpheli şekilde düşerek hayatını kaybetti. Aynı dairede bulunan Çet’in patronu Çağatay Aksu ve arkadaşı Berk Akand, gözaltına alındı. İki kez nöbetçi mahkemeye çıkarılan şüpheliler, her ikisinde de hâkim tarafından adli kontrolle serbest bırakıldı. Ancak bu süreçte Ankara Adli Tıp Kurumu’nun hazırladığı otopsi raporunda Şule Çet’in ölümünden önce cinsel saldırıya uğradığı ortaya çıktı. Haklarında tekrar gözaltı kararı çıkarılan Çağatay Aksu ve Berk Akand Ankara 2. Sulh Ceza Hâkimliği tarafında cinayet şüphesiyle değil, “Cinsel amaçlı cebir, tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, nitelikli cinsel saldırı” suçlarından tutuklandı.

DELİL KARARTILMIŞTI
Soruşturma boyunca şüpheli Çağatay Aksu’nun kolundaki Çet’e ait tırnak izlerinin ilk muayenede rapora yazılmadığı ve evdeki içki şişelerinin de saklandığı ortaya çıktı.

DOKU ÖRNEKLERİ ORTAYA ÇIKMIŞTI
Adli Tıp Kurumu Başkanlığı Biyoloji İhtisas Dairesi’nin hazırladığı raporda, Çet’in el tırnaklarından alınan iki doku örneğinin olay sırasında Çet’in yanında olan patronu Çağatay Aksu’nun arkadaşı, şüpheli Berk Akand’a ait olduğu tespit edildi. Şüpheli Berk Akand olay sırasında odada bulunmadığını ileri sürmüştü.

SANIKLARIN SADECE CİNSEL SALDIRIDAN DEĞİL CİNAYETTEN DE TUTUKLANMASI İSTENİYORDU
Şüle Çet ailesi ve avukatları zanlıların sadece “nitelikli cinsel saldırı” ve “Kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma” suçlamasından tutuklanmasının kabul edilemez olduğunu, şüphelilerin “Kasten adam öldürme” suçundan da tutuklanmalarını istiyordu.
İlgili haberler
‘Şule Çet’in intihar eğilimi yoktu’

‘İntihar etti’ denilen ama cinsel saldırıya uğrayarak öldürüldüğü ortaya çıkan Şule Çet cinayetinde...

Şule Çet’in raporu belirsizliklerle dolu!

Şule Çet’in ölümüne ilişkin soruşturmada, beklenen Adli Tıp Kurumu raporu dosyaya girdi. Rapor sonuc...

Avlu dizisinden ‘Şule Çet için adalet istiyoruz’ v...

Şule Çet’in ölümüne ilişkin soruşturmada, Adli Tıp Kurumu raporuna bir tepki de Avlu dizisi ekibinde...