Şule Çet davasının avukatı: Ceza almaları için ilk adımı attık
Şule Çet’in ölümüne ilişkin hazırlanan iddianameyi değerlendiren Avukat Yıldırım, “Hak ettikleri cezayı almaları için ilk adımı attık” dedi.

Ankara’da bir plazanın 20’inci katından şüpheli bir şekilde düşerek hayatını kaybeden Şule Çet’in ölümüne ilişkin yürütülen soruşturmanın ardından hazırlanan iddianame mahkemeye gönderildi. İddianamede şüpheliler Çağatay Aksu ve Berk Akand için “cinayet”, ”ırza geçme” ve “hürriyeti tahdit” suçlarından ceza istendi. Çet Ailesinin Avukatı Umur Yıldırım, soruşturma sürecindeki son durumu ve iddianameyi gazetemize değerlendirdi. Dava sürecinde “Kasten adam öldürme”nin ilk kez bu iddianame ile dile getirildiğini aktaran Yıldırım, “En azından hak ettikleri cezayı almaları için ilk adımı attık diye düşünüyorum” dedi.


Umur Yıldırım

İLK DEFA ‘NİTELİKLİ ADAM ÖLDÜRME’ ZİKREDİLDİ
Yıldırım, şüpheliler Çağatay Aksu ve Berk Akand’ın ilk olarak taksirle adam öldürme, ikincisinde hürriyetten alıkoyma suçlamalarıyla gözaltına alınıp adli kontrol ile serbest bırakıldıklarını, ardından üçüncü kez hürriyetten alıkoyma ve nitelikli cinsel saldırıdan dolayı gözaltına alınıp tutuklandıklarını hatırlattı. Yıldırım, bu zamana kadar savcılığın hiç ‘nitelikli adam öldürme’ suçlamasını zikretmediğini belirterek, “İlk defa bu iddianame ile zikredildi. İddianame tam da bizim istediğimiz gibi hazırlandı ancak bu bir sonuç değil. Daha ceza alacaklar” diye konuştu.

Yıldırım, şüphelilerin ifadelerini delillerle nasıl çürüttüklerini ise şöyle anlattı: “Şüphelilerin anlattıklarının hepsinin bir hayal ürünü olduğu ortaya çıktı. Şüphelilerin anlattığı bir kurgu vardı. Onlar anlattığı hikayede Şule’ye parmaklarını, tırnaklarını bile sürmediklerini söylüyorlardı. Ancak tırnaklarda doku bulundu, Şule’de yırtılmalar vardı, tecavüz bulguları vardı, telefon mesajları vardı. Bunların hepsi aşıldı, anlattıkları hikaye delillerle bozuldu” diye konuştu.

ADLİ TIP ‘BEN HİÇBİR ŞEY BİLMİYORUM’ RAPORU HAZIRLADI
İstanbul Adli Tıp Kurumundan geçtiğimiz hafta gelen ve tepkilere de neden olan “Çet’in genel ağır beden travması nedeniyle cinsel saldırıya maruz kalıp kalmadığı konusunda kesin bir değerlendirme yapılamadığı”nın öne sürüldüğü rapora ilişkin Avukat Yıldırım, “O rapor ben hiçbir şey bilmiyorum raporuydu” dedi. Yıldırım, “Cuma günü rapor geldi pazartesi günü iddianame düzenlendi ve tam da istediğimiz gibi düzenlendi. Sanıyorum ki, Savcı da raporu dikkate almadı, değerli bulmadı” diye konuştu.


‘PARANIN BU ÜLKEDE YAPABİLECEKLERİNİ BİLİYORUZ’
İstanbul Adli Tıp Kurumu tarafından hazırlanan raporun ardından savcıya cinsel saldırı, yüksekten düşmenin intihar mı yoksa itilerek mi olduğu ve Şule’nin elinde bulunan saçın kime ait olduğu konusunda rapor aldırılması talebiyle gittiğini aktaran Yıldırım, “Savcı ‘ben iddianameyi düzenledim’ dedi ve tam da bu şekilde düzenlemişti” diye konuştu. Yargılama aşamasında bu raporların mahkeme tarafından tekrar isteneceğini aktaran Yıldırım, bu raporları kendilerinin de alacağını söyledi. Yıldırım, “Cinsel saldırı olup olmadığı konusunda bir adli tıp uzmanından ve yüksekten düşmenin intihar mı yoksa itilerek mi olduğu konusunda ODTÜ’den bir rapor aldırmayı düşünüyoruz. Bu raporları mahkeme de aldıracak biz de alacağız. Bizim aldırma sebebimiz aksine bir tutum oluşmasını engellemek. Çünkü paranın bu ülkede yapabileceklerini biliyorum, gördüm de bu dosyada” dedi.

KAMUOYU BASKISI YOKSA MEKANİZMA YETERİNCE İŞLEMİYOR
Bu sürece nasıl gelindiğini anlatan Yıldırım, Şule’nin ölümünün ardından yaşanan ilk bir aylık sürecin tam bir fiyasko olduğunu, delillerin elde edilmesinin bir şekilde engellendiğini ya da istenen delillerin dosyaya girmediğini aktardı. Yıldırım, “Suç da belli suçlu da, bu mekanizmayı işletebilmek için kamuoyu baskısı oldu, yoksa mekanizma suçluya karşı yeterince işlemiyor” dedi.

‘YENİ SAVCI BÜTÜN DELİLLERİ TEK TEK ARAŞTIRDI’
İstanbul Adli Tıp Kurumundan son gelen rapor 4-5 aydır adli tıp kurumunda olduğunu, dosyanın gönderildiğini ancak Şule’den alınan materyallerin gitmediğini kaydeden Yıldırım, “Adli tıp kurumu dosyayı ne yapsın? Şule’den aldığın materyalleri göndereceksin, bir de onları şüpheliden alacaksın ve karşılaştıracaksın. Ancak sadece dosyayı yollamışlar” dedi. Yıldırım, Savcının değişmesi sonrası bütün delillerin tek tek araştırıldığını belirterek, “Yapılması gereken her şeyi yaptı yani, en azından önceki hatayı telafi etti” dedi.
İlgili haberler
Şule Çet cinayetinin sanıkları yurtdışına kaçmaya...

Bir plazanın 20. katından şüpheli bir şekilde düşerek hayatını kaybeden üniversite öğrencisi Şule Çe...

Avlu dizisinden ‘Şule Çet için adalet istiyoruz’ v...

Şule Çet’in ölümüne ilişkin soruşturmada, Adli Tıp Kurumu raporuna bir tepki de Avlu dizisi ekibinde...

Şule Çet cinayetiyle ilgili iddianame hazırlandı!

Şule Çet cinayeti için süren soruşturma tamamlanarak iddianame hazırlandı. Şule Çet cinayetinin sanı...