Şule Çet’in SGK kayıtları geldi| ‘Bu rapor psikolojisinin bozuk olmadığını gösterecek’
Psikolojik durumuna dair rapor istenen Şule Çet'in SGK raporları geldi. Çet'in hiçbir ithal ilaç kullanmadığı bildirildi. Av. Yıldırım: Bu rapor Şule’nin psikolojisinin bozuk olmadığını ortaya koydu.

Ankara'da bir plazanın 20. katından şüpheli şekilde düşerek yaşamını yitiren üniversite öğrencisi Şule Çet’in davasında mahkemenin ara kararı gereği psikolojisinin incelenmesi için Hacettepe ve Gazi Üniversitelerinden bilirkişi heyeti talep edildi. Çağatay Aksu ve Berk Akand’ın, Ankara 31. Ağır Ceza Mahkemesi'nde cinayet, nitelikli cinsel saldırı ve hürriyeti tehdit suçlarından tutuklu yargılandığı davanın son duruşmasında, mahkeme heyeti ara kararında Çet’in psikolojik durumuna ilişkin rapor hazırlanmasını istemişti. Bu karar gereği Sağlık Bakanlığı’ndan Çet’in 2014 yılından itibaren kayıtları istendi.

‘BİZ DE RAPORUN HAZIRLANMASINI İSTEDİK’
Evrensel’e konuşan Avukatı Umur Yıldırım, “SGK’dan da kullandığı ithal ilaçların listesi istendi. Bu belgeler incelenmek üzere bilirkişiye gönderilecek. Bilirkişi, incelemeleri doğrultusunda bir rapor hazırlayacak” dedi. Sanıkların avukatlarının Çet’in psikolojik durumunun iyi olmadığı, ilaç kullandığı, tedavi olduğu yönünde savunma yaptığını hatırlatan Yıldırım, “Bizim de isteğimiz bu raporun hazırlanması yönündeydi. Savunmalarının asılsız ithamlar olduğunu, hiçbir ilaç kullanmadığını, tedaviye maruz kalmadığını söylemiştik. Hem Sağlık Bakanlığı’ndan hem de SGK’dan gelen belgeler bizi doğrular nitelikte. SGK hiçbir ithal ilaç kullanmadığını bildirdi. Psikoterapi şeklinde ayakta tedavi dışında bir kaydın olmadığı da kayıtlarla ortaya kondu. Mahkeme bunları istemeyerek mahkum etseydi zaten temyiz ya da istinaf mahkemesinde bozulacaktı. Bu rapor Şule’nin psikolojisinin bozuk olmadığını ortaya koyacak.”

İlgili haberler
Şule Çet’in raporu belirsizliklerle dolu!

Şule Çet’in ölümüne ilişkin soruşturmada, beklenen Adli Tıp Kurumu raporu dosyaya girdi. Rapor sonuc...

Şule Çet davasında neler oldu?

Kadın Dayanışma Vakfı Avukatlarından Zekiye Karaca Boz, Şule Çet davasının ilk duruşmasında yaşananl...

Şule Çet’in hayatını kaybettiği plazada inceleme y...

Üniversite öğrencisi Şule Çet’in düştüğü söylenen plazada biyolojik lekelerin tespiti için bilirkişi...