Sultangazi Kadın Dayanışması 25 Kasım’a çağrı yaptı
Sultangazi Kadın Dayanışması, 25 Kasım’a ilişkin yaptığı açıklamada, şiddete karşı kadınlara mücadele çağrısı yaparken 25 Kasım’da da alanlarda olması çağrısı yaptı.

Sultangazi Kadın Dayanışma’nın çağrısıyla Eski karakol önünde toplanan kadınlar Gazi Cemevine yürüyerek 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Günü’ne dair açıklama yaptı.  

Mor kurdele ile şiddete karşı zincir oluşturan kadınlar, “Bir kişi daha eksilmemek için yaşasın kadın dayanışması” sloganları attı. Gazi Cemevi önünde açıklama yapan kadınlar, “Krizsiz, şiddetsiz, savaşsız, eşit ve özgür bir dünyada yaşamak istiyoruz” pankartı açılırken, katledilen kadınların fotoğraflarını taşıdı.

Basın açıklamasını okuyan Goze Hurustan konuşmasına Mirabel kız kardeşlerin mücadelesini hatırlatarak başladı. Açıklama şöyle devam etti: “Kovid-19 pandemisiyle birlikte devletler, uyguladıkları baskıcı politikalarla kadına yönelik şiddetin boyutlarını ve dozajını artırdı. Biz her türlü baskıya karşı kadınların alanlarda mücadeleyi büyüteceğiz. Hakkımız olanı ancak sokaklarda olarak alacağımızı, evde, işte, sokakta, cezaevinde, okulda ve yaşadığımız her yerde mücadeleyi büyütürsek kazanacağımızı biliyoruz ve vazgeçmiyoruz! 25 Kasım’da birlikte mücadele edelim.” 


İlgili haberler
25 Kasım'a giderken genç kadınlar anlatıyor | İsta...

YTÜ öğrencisi Manolya Gezgin, Bursa Kadın Platformundan Funda Sancarbarlaz, Bandırma Ekmek ve Gül To...

Antalya Kadın Platformu: Şiddetsiz bir dünya için...

Antalya Kadın Platformu 25 Kasım’a yönelik yaptığı açıklamada pandemide kadına yönelik şiddetin artt...

İl il 25 Kasım eylemleri | Şiddete karşı sözümüzü...

Ülkenin dört bir yanında kadınlar olarak bir araya geliyoruz; Şiddete, tacize, tecavüze, baskılara,...